Trecut osandit – Sange balcanic (134) poem


mi-am osândit

trecutul în mine

la moarte prin uitare

să nu mă mai tortureze

cu vechi trăiri

acum vreau linişte

vreau zâmbet

vreau viaţă

mi-am osândit trecutul

gheţurilor veşnice

acum privesc prezentul

şi îi surâd viitorului

mulţumescu-ţi Doamne

ca mi-ai arătat cărarea

şi că mă alimentezi

din nou cu viaţă.

17 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Daniela spune:

    Moartea trecutului este utopie. Dar e o utopie frumoasa. De ar fi atat de simplu… De s-ar putea intampla asta… Sa ierti, e usor. Sa uiti, asta e adevarata neputinta…

    Apreciază

    1. Daniela
      Ai perfectă dreptate. Nu este simplu dar viața este simplă… noi o complicăm și o disecăm în fel și chip… trebuie să învătăm să uităm să iertăm… cu siguranță într-o bună zi lumea va fi mai frumoasă… s-ar putea să îmi spui că și asta este o utopie dar că este una frumoasă… îmi place să visez la vremuri mai bune pentru toți oamenii și în mod special pentru cei în pieptul cărora bate o inimă de Român.

      Apreciază

  2. Adrian spune:

    Viata este misterioasa si necesita blindete din partea celor care sint pasageri pe acest pamint mintiitor.

    Apreciază

    1. Adrian
      Blândețea ar putea fi o soluție, dar cine a pierdut-o ca să o ia cei care prigonesc blândețea și bunătatea?!!!…

      Apreciază

  3. hai si voi

    Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

    Apreciază

  4. Deea spune:

    Daca va fi sa iti doresti sa fi fericit, doreste-ti in fiecare zi… 🙂

    Apreciază

    1. Bună Deea!
      Promit să țin cont de sugestia dată de tine pentru că este justă și o consider de bun augur.
      Noapte bună!

      Apreciază

  5. Atodiresei Alice spune:

    Cunosc sentimentul reflectat de aceste versuri,mi-e atat de cunoscut si proaspat ca si timpul crud in care s-a petrecut metamorfoza neasteptata,nebanuita de asemenea puteri ce puteau transforma prin darul lui Phoenix, omul nesigur inselat de iluzii optice intr-unul ce a indraznit sa strapunga miezul otravit. Asemeni tie,am osandit trecutul eliberandu-ma de armele ce ma prinsesera in brate,ce imi imbracau trupul in otel rece, agatandu-ma astfel de ambitia,speranta si lumina unei regasiri in care voi „strivi” cu inima lumea de fier. Am invatat ca din insasi intuneric,minciuna,dezamagire porneste o lupta spre mai bine,o actiune evolutiva in sens pozitiv in care te redescoperi,te redefinesti si chiar te reinventezi,ajungi sa iti doresti mai mult, sa fii tu insuti cel care ridica panzele optimismului,ajungi sa te simti puternic deoarece intamplarile imprevizibile ale vietii parca inceteaza a surprinde. Trecutul insa ramane inchis in cufarul amintirilor,fara a fi negat totalmente caci in esenta el e cel ce te propulseaza pe acest drum,el e cel ce „sculpteaza” trairile noastre cele mai intense in omul imbratisat pretutindeni de prezent. Cred ca in fiecare suflet se afla avantul lui Phoenix,puterea de a renaste din cenusa sentimentelor sau o flacara a iubirii divine fata de aceasta calatorie numita viata.

    Apreciază

    1. Atodiresei Alice
      Se intampla deseori sa intalnim neprevazutul iar acesta sa ne care precum un tsunami in tenebrele durerilor multiple… senzatia este ca si cum te-ai urca intr-un carusel extraordinar de frumos pictat, dar nu iti ofera decat imagini ale unor tristeti fara margini. Important este faptul ca ai reusit sa scapi din acest carusel.
      Sarbatori fericite, alaturi de cei dragi!

      Apreciază

  6. daniela iuga spune:

    TRECUTUL TREBUIE UITAT!Pentru ca nu intamplator se numeste „TRECUT”.Traieste PREZENTUL ca sa poti vedea VIITORUL!Astept noutati,pentru ca stiu ca poti!SUCCES!Viata trebuie traita!Si bine zis,citez:”si ca ma alimentezi din nou cu viata”!Frumos,chiar foarte frumos spus!

    Apreciază

    1. Daniela Iuga
      Întotdeauna trebuie să ne cunoaştem trecutul pentru a putea să mergem înainte şi pentru a nu repeta greşelile din trecut. Chiar dacă uneori vrem să uităm episoade din trecut ele revin exact când nu te aştepţi şi ne trezesc la realitate ori ne arată căi pe care nu le bănuiam pentru a alege o altă potecă, o altă cale.

      Apreciază

      1. daniela iuga spune:

        da de acord cu tine,dar trebuie sa si invatam din greseli pentru a nu mai fi repetate.

        Apreciază

        1. Daniela Iuga
          Este adevărat! Acelaţi lucru l-am supus atenţiei tale… dar l-am spus cu alte cuvinte.

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.