Nu mai este loc – Sânge balcanic (135) poem


oamenii din întuneric suferă

nici măcar

nu îndrăznesc

să vă deranjeze

nici măcar

nu încercaţi să-i vedeţi

sau să-i auziţi

de parcă

ar fi dintr-o altă lume

a tristeţii şi a sărăciei

poate dacă aţi fi citit Biblia

aţi fi învăţat

să vă iubiţi aproapele

ca pe voi înşivă

dar pentru credinţă

nu mai este timp

iar pentru iubirea aproapelui

nu mai este loc.

18 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Adrian spune:

  Intram in era noua si este adevarat caci valorile se schimba si nu ne mai regasim in acest malaxor care ne duce intr-o dezumanizare vicerala.Se vor recrea alte circuite noi care va schimba medodile si remplasa vechile traditi care de mii de ani de zile nu au reusit sa se redreseze spre un liman.

  Apreciază

  1. Adrian Kum – Yogoshima
   Din păcate ai perfectă dreptate, căci trăim în era malaxoarelor invizibile create de oameni pentru a distruge și pentru a diseca esența și chintesența oamenilor. VISEZ LA VREMURI MAI BUNE.

   Apreciază

 2. Deea spune:

  Din păcate, într-un secol al vitezei, unde ne-am robotizat excesiv, nu pot decât să găsesc poezia și arta ca pe o oază de liniște. Iar Biblia îmi este Talismanul….

  Apreciază

  1. Deea
   Ce bine ar fi dacă ar exista mult mai mulți astfel de oameni!… lumea ar fi un Eden plin de chintesențe de iubire… CE BINE AR FI!…

   Apreciază

 3. Cati Lupaşcu spune:

  Da, ei nu ne vad, Cosmin. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne temem sa-i deranjam. Eu, una, o fac de cate ori am ocazia. Vad ca nici tu nu prea ai retineri, numai ca o faci altfel: cu foarte mult bun simt. Ei nu merita asta!
  Zi frumoasa!

  Apreciază

  1. Cati Lupașcu
   Mulțumesc pentru cuvintele sincere!… păcat că suntem trăitori în aste vremuri tulburi că poate am putea schimba ceva în bine și omenirea ar porni spre zile mai luminoase și mai bune… Sper că vom trai să vedem o astfel de schimbare ori poate vom putea pune umărul la această schimbare cu gesturi mărunte dar pline de semnificații majore.
   Noapte bună!

   Apreciază

 4. dana andronache spune:

  Poemul tau e inspirat, se pare, de vremurile astea incrancenate pe care le traim. Sa nu ne pierdem optimismul.
  Astept cu interes si alte poeme.

  all the best, dana andronache

  Apreciază

  1. Dana Andronache
   Mulțumesc frumos, pentru cuvintele calde… nu ne pierdem optimismul, doar că observăm pe zi ce trece o vădită voalare a visului…

   Apreciază

 5. „dar pentru credinţă

  nu mai este timp

  iar pentru iubirea aproapelui

  nu mai este loc.” Din păcate…

  Apreciază

  1. Noapte bună copii
   Din păcate acestea sunt vremurile tulburi în care ne ducem existența. Sper că lumea se va trezi din această închisoare / închistare și o va lua pe un făgaș bun.

   Apreciază

 6. Daniela spune:

  E mult prea trist poemul asta… Hopeless feelings… Adevarul este spus intr-o maniera foarte cruda. Nu, nu e bine, in lume nu exista doar alb si negru, mai sunt si nuante de gri… Sau cel putin vreau sa ma mint in privinta asta. Poemul este genial, apropo. Si asta nu e compliment, e constatare!
  Iubirea aproapelui are loc, exista (cu toate ca vorbim de cazuri din ce in ce mai rare). Dar credinta intr-un viitor mai luminos ramane, iar speranta moare ultima.
  Pe cand un poem cu tenta politica? Ca sa ne coloram un pic spiritualitatea 😉

  Apreciază

  1. Daniela
   Adevărul spus răspicat, este dur și doare cu adevărat, dar sper ca lumea care este receptivă la frumos și bine să se trezească și să încerce să își ajute semenii să pornească spre poteca de aur a omenirii… iubirea aproapelui…
   Cât despre politichie sincer să fiu sunt destul de scârbit de această cloacă a semidocților, excrocilor, oportuniștilor etc… ca să mai și scriu despre ei.

   Apreciază

 7. Petruţa spune:

  Cosmin,
  Credinţa o păstrăm în sufletele noastre, există…numai că de multe ori ne temem să exteriorizăm ceea ce simţim. Viaţa noastră aici este numai o călătorie către viaţa veşnică. Indiferent la ce clasă călătorim, destinaţia este una singură…
  Cred cu tărie în oameni, în bunătatea care sălăşluieşte în sufletul fiecăruia, cred în tot ceea ce este frumos şi curat pe acest pământ .
  Îmi place poemul tău ! Mă umanizează şi mă face să privesc mai atent în jurul meu…
  Numai bine !

  Apreciază

  1. Petruța
   Călătoria noastră prin viață trebuie să fie ca un vis diafan… aceasta este doar varianta ipotetică, în realitate lucrurile stau cu totul altfel!… Credința, este o cale!… Ar fi minunat dacă ar fi mult mai mulți care să îmbrățișeze această cale. Îmi doresc nespus de mult ca oamenii să vadă viața așa cum o vezi tu, cu toate lucrurile simple și frumoase prin simplitatea lor. Cine știe?… Poate că într-o bună zi!…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.