Chintesenţa vieţii – Picături de viaţă (6)


De Cosmin ŞTEFĂNESCU

De dată recentă am fost admonestat că sunt pesimist şi oarecum criptic în “Picături de viaţă” şi că nu văd partea plină a paharului. Bine-nţeles că părerile sunt împărţite. Fiecare vede exact partea care îl interesează a paharului. Acea parte care îl avantajează într-un fel sau altul.

Am stat, m-am gândit şi trebuie să admit că există mai multe faţete ale vieţii care trebuie evidenţiate. Nu totul este alb şi negru. În viaţa noastră, sunt cu adevărat multe aspecte care ne colorează monotonia zilelor şi chinurile prin care ne trec sistemele de conducere. Hai să vedem împreună (poate) cel mai important aspect al vieţii…

De când ne naştem, suntem încartiruiţi în sistemul solar al iubirii veşnice. Însuşi Iisus ne-a spus “Iubiţi-vă aproapele ca pe voi înşivă” (Matei 22: 34-40). Frumoase cuvinte. Înălţătoare !

Este adevărat că nu au fost prea mulţi cei care s-au înghesuit ca să îi urmeze sfatul. Oare, de ce? Poate, dacă s-ar fi întâmplat toate acestea, lumea ar fi avut în acest moment altă faţă ori soartă. Alt destin. Păcat! Mai-marii vremurilor şi neamurilor s-au folosit de credinţă ca de un scut, iar în spatele acestuia au crescut din vremuri imemoriale răul absolut.

Cu toate acestea, nu toţi oamenii s-au schimbat, nu toţi şi-au întors faţa, mai sunt încă mulţi care nu au uitat de îndemnul Fiului Omului.

Iubirea este însăşi chintesenţa şi liantul vieţii. Este elementul care ne dă forţă să mergem mai departe, să depăşim orice obstacole. Fiecare dintre noi este rodul iubirii. Ea este pecetea acestei lumi.

Într-o bună zi sper că vom reuşi să înţelegem sfatul lui Iisus. Este adevărat că ne-au trebuit cam mulţi ani, peste 2000, până sa începem să ne punem întrebări. De ce? Cum s-a întâmplat? Cum a fost posibil? etc, iar acum cred că a venit vremea  să înţelegem esenţa vieţii…

A venit toamna - foto din arhiva personală
A venit toamna – foto din arhiva personală

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. yogoshima spune:

  In viata noastra pe pamint de mai mult de o suta de mii de ani de zile s-au facut multe schimbari de idiologi, deoarece ajungind pina la limita sa de credibilitate nu si-a adaptat transformarea sa spre viitor.Tot ce nu este adaptabil, in timp are soarta scurta de viata.Jupiter a fost pus la pamint si shimbat cu crucea care avea o noua viziune.O noua speranta de viata buna dupa moarte asigurata.Constiintizarea maselor, a populatiilor sa facut si transformat pe o perioada mare din cauza lipsei de democratie.Crucea a distrus toata opozitia de gindire pe o perioada lunga de doua mii de anii de zile.Genetic omul a transmis frica de dumnezeu si ceilalti iezi creati de dumnezeu ca sa poata sa te faca bolnav de emotii cerebrale.Religia a adus si mari avantaje populatiilor sumise,asigurindule protectie de o viata fara moarte in perioada sa de viata.

  Apreciază

 2. Thanks for your personal marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back at some point. I want to encourage yourself to continue your great posts, have a nice evening!

  Apreciază

 3. Terrific posting appeared to be very happy examining the truly important info for me personally thank you, I think the person down the road. I am going to unquestionably advise this article with your friends, friends and relations. That you are great hence allowing fine content.

  Apreciază

 4. This is an awesome blog. I would like you to take a look at our product SEOPressor. SEOPressor simplifies On-Page SEO and helps Skyrocket your website into major Search Engines And is Powering 2.5mil+ WordPress Pages Now…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.