Timpul ca definiţie – poem


de Cosmin Stefanescu

Escaladăm timpul
ca pe un munte vrăjit
fără început și sfârșit
vrem să îl transformăm din infinit
în ceva mai palpabil și mai… finit
măsurăm timpul
îi dăm formă, culoare
apoi îl disecăm, transfigurăm
în trecut, prezent, viitor
gata… acum este accesibil
am reușit… l-am decriptat
era prea vast
și n-avea formă
prea encriptat
acum este antedatat
și se scurge dintr-o clepsidră prăfuită
sacadat.

14 gânduri despre „Timpul ca definiţie – poem”

  1. Salut Cristian!
   Mă bucur că îți place acest poem. Văd că ai o nedumerire… acela se numește pingbacks… nu știu dacă ai observat, dar sub fiecare postare am o secțiune unde pun linck-uri către blogurile partenerilor/prietenilor… în acest mod le promovez ultimele articole postate… așa că este nimerit ca să dai accept la acele comentarii de acest tip pe care le primești… nu sunt spam-uri.
   O zi minunată!

    1. @Cristian
     Încerc să îți promovez munca pentru că apreciez cum scrii și ce scrii. Așa că acest lucru nu a fost decât… un gest altruist… nimic mai mult. Dacă o să faci o incursiune prin arhiva site-ului meu o să descoperi o mulțime de poeme, proză ba chiar un roman S.F., pe care le-am scris în decursul timpului și au fost premiate / recenzate / publicate în ultimii ani… nu numai fotografie.
     Mă bucur că m-am făcut bine înțeles!

      1. @Cristian
       Mulțumesc frumos!… Dacă nu ai nimic împotrivă, lasă-mi un număr de telefon la comentarii și am să te sun să îți explic… dacă nu dorești în acest fel, dă click pe gravatar ori pe butonul din bara de sus pe Ș.H.F.C. și o să găsești acolo numărul meu de telefon…

 1. Ce este defapt timpul??

  Definitia fizica ar suna cam asa”Este o măsură a duratei evenimentelor si are diferite întelesuri în functie de contextul în care este definit.timpul” este o proprietate emergenta a miscarii/interactiunii/transformarii entitatilor/proceselor fizice.

  Concluzia??

  Eu stiu doar ca ceasurile satelitilor pentru GPS trebuie mai tot timpu reglate si releglate, asta explica multe, de ce ceasurile interne ale satelitilor nu sunt acelelasi ca si cele de pe pamant, adica o secunda pentru un satelit care orbiteaza pamantu cu o anumita viteza de ce nu-i la fel cu secunda de pe pamant???? asta spune multe.

  Timpul psihologic nu este la fel de obiectiv ca timpul fizic.Albert Einstein spunea ca „o ora petrecuta in compania unei fete dragute trece mult mai repede decat o ora petrecuta pe scaunul unui dentist.
  Teoria lui Albert Einstein s-ar confirma si mai convingator daca am detine tehnologia necesara pentru a depasi viteza luminii (300.000 km/s) – lucru care astazi este irealizabil, tinand de domeniul fizicii teoretice sau al SF-ului. In sfarsit, ipotetic vorbind, daca am atinge aceasta viteza, consecintele ar fi cel putin ciudate: de exemplu, am putea calatori cu o racheta timp de doi ani pana la cea mai apropiata stea, urmand ca apoi sa ne reintoarcem pe Pamant, unde i-am gasi pe cei dragi mai batrani cu 14 ani decat i-am lasat??

  Nume facebook; emerson andrew
  http://baiasuciprian.blogspot.com
  ASTEPT PARERILE VOASTRE.

 2. Cosmin,
  Îmi place acest poem, mă face să călătoresc în timp… interesant !
  Mi-ar plăcea ca timpul să stea în loc, să putem face tot ce ne dorim, să visăm în voie fără teamă că nu vom avea „timp” pentru altceva !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Fotografii, poezii și proză

%d blogeri au apreciat asta: