Naufragiat între lumi (5) Picături de viaţă


Naufragiat între lumi
Picături de viaţă – 5
Cosmin Ştefănescu – publicat în:
http://metamorfoze.wordpress.com/2009/09/21/picaturi-de-viată

Copaci în Bucegi
Copaci în Bucegi

Cu fiecare zi care trece, ca un tăvălug al timpului, am strania senzaţie că sunt naufragiat sau că plutesc în derivă pe mări tulburi inexistente…
Sunt un biet supravieţuitor pe o corabie de iluzii şi navighez fără busolă între două lumi ale lui unde şi nici-când. Acestea sunt lumea fanteziei şi lumea reală… aceasta este de fapt cruda realitate a situaţiei: faptul că mă împart… trupul şi sufletul le dau ca pe o ofrandă nemeritată lumii reale, iar mintea o am adâncită în trăirile fanteziei.
Mi-am ales un rol minuscul pentru fiecare din cele două lumi, în aşa fel încât să nu deranjez ori să fiu deranjat… Aşa am considerat că este potrivit la acea vreme… A fost greşit… Nu aveam de unde să ştiu. Am încercat. Şi totuşi mi-a fost foarte uşor în condiţiile mai sus amintite să privesc/sondez cele două lumi paralele şi să sufăr ori să mă bucur deopotrivă exact ca un naufragiat care priveşte printr-un binoclu două lumi – cea a mării, respectiv a ţărmului mult visat. Aşa trebuie să arăt eu pentru cei din jurul meu: cel ce cu un ochi plânge şi cu celălalt râde. Cred că este o adevărată vocaţie să fii visător şi să străbaţi astfel prin noianul de vicisitudini ale vieţii, căutând un sens în efemerul existenţei.
Este tulburător cât de complicată şi de capricioasă poate fi mintea. Cred că nu greşesc deloc dacă o asemuiesc cu o tânără femeie emancipată.
Am observat de multe ori că o confuzie lipsită de sens pluteşte ca un vultur peste tot ce mă înconjoară în ambele lumi…

Copacii vorbesc cu timpul
Copacii vorbesc cu timpul

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. We genuinely appreciate your task , Good blog post.

  Apreciază

 2. Petruţa spune:

  Cosmin,
  De multe ori avem senzaţia că nu suntem la locul potrivit . Atunci trupul rămâne ca un sclav supus să-şi facă datoria, iar sufletul călătoreşte liber . Este ca şi cum am trăi două frânturi de vieţi în acelaşi timp . Şi totuşi…există în noi un vid , o neîmplinire, o căutare continuă .
  Cuvintele tale sunt pline de adevăr şi înţelepciune . Felicitări !

  Apreciază

  1. Petruța
   Tu reușești mereu să găsești frumusețe și înțelegere chiar și acolo unde nu-i. Ești un călător întru cuvânt și ai aripi de visare și de sensibilitate care-ți dau forță să vezi și să simți lucruri despre care alții nu au habar… lucruri pe care oamenii nu mai vor să le vadă/simtă pentru că sunt pierduți fără șansă în mrejele unor vremuri total neprielnice… au fost aduși deliberat în stadiul de roboți…

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.