Ocultarea istoriei neamului – Un scandal continuu


UN SCANDAL CONTINUU – Cosmin Stefanescu

,,Ocultarea istoriei neamului”

Articol preluat de pe blogul:

http://studiidacologice.com/2008/05/10/cosmin-stefanescu-ocultarea-istoriei-neamului/

O serie impresionantă de artefacte a fost catalogată, fără să fie cercetată în prealabil, ca fiind falsuri fără valoare istorică. Astfel mintenaş au fost fabricaţi câţiva ţapi ispăşitori pentru a ascunde adevărul falsificării sau furtului acestor aşa zise… făcături. Mistificarea unor date s-a făcut în cazul tăbliţelor de la Sinaia şi în multe altele. Mai mult, acestea fiind catalogate drept falsuri, au fost vitregite de şansa de a fi văzute expuse la muzeu dar au fost depozitate/aruncate de-a valma în subsolul Muzeului Naţional de Arheologie din Bucureşti în nişte coşuri de nuiele timp îndelungat. În momentul de faţă există două tabere: -Unii care încearcă să discrediteze piesele cum ar fi în Proiectul Limbilor Thraco-Daco-Moesiene – un site al lingvistului Sorin Olteanu în care acesta conchide că tăbliţele sunt falsuri fără să le studieze atent . -Un alt grup încearcă să dezgroape adevărul ascuns în întunericul istoriei. Aceştia sunt Dr.Săvescu, preşedintele „Societăţii Dacia Revival Internaţional”,Dan Romalo cu remarcabila carte „Cronică getă apocrifă pe plăci de plumb?”, Adrian Bucurescu în „Tainele tăbliţelor de la Sinaia”, Dumitru Manolache cu „Tezaurul dacic de la Sinaia”.
Dacă dorim să găsim informaţii despre aceste piese le putem căuta pe site-ul lingvistei Aurora Peţan http://bibliotheca-dacica.ro , în care aceasta susţine autenticitatea artefactelor. Dintre contestatari s-au ridicat voci în decursul timpului care au afirmat că autorii „falsurilor” ar putea fi Bogdan Petriceicu Haşdeu sau Nicolae Densuşianu, etc.
Regele Carol I, în 1875 a reuşit să schimbe un teren din Bucureşti pentru un teren din Poiana Văcăriei care aparţinea Mânăstirii Sinaia, teren unde aveau să apară în timp Castelele Peleş şi Pelişor. Se pare că la momentul începerii excavaţiilor pentru construirea Peleşului s-au descoperit numeroase piese din aur inscripţionate în relief într-o limbă total necunoscută. După ce i s-au făcut copii în plumb, tezaurul a fost topit la comanda lui Carol I şi transformat în fonduri necesare finalizării construcţiei. Pe replicile pieselor de tezaur există imagini în clar ale cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia lucru care la vremea respectivă (anul 1879) era chiar imposibil dacă am ţine cont de cei care le consideră falsuri deoarece aceasta nu fusese încă descoperită. Descoperirea acestui templu dacic cât şi dezvelirea lui avea să se petreacă mult mai târziu, mai precis la finele anilor ’50 de către arheologul I.H. Crişan. Tot pe aceste tăbliţe mult contestate mai apar imgini ale vechilor daci, scrieri încifrate şi chiar Şarpele Tomitan nedescoperit în acele vremuri. De aici nu putem trage decât o concluzie şi aceasta este că există anumite facţiuni care nu urmăresc decât interese meschine şi nu doresc să se cunoască adevărurile conţinute de aceste tăbliţe. Din motivele pe care le-am enunţat mai sus, tezaurul de la Sinaia nu numai că nu a fost studiat, înregistrat, inventariat timp de o sută de ani, dar a mai fost şi prădat până când nu au mai rămas decât câteva piese. Mă întreb aşa, într-o doară, dacă tot au considerat aceste artefacte nişte falsuri ordinare de ce acei muzeografi care erau plătiţi să le protejeze „au avut grijă” să le valorifice în întreaga lume.

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Chiar aşa, „cine” şi mai ales „de ce” se încearcă „marea ascundere” ?
  Deşi eu ceva idei în acest sens … mi-am format.

  Apreciază

 2. doinapopescu spune:

  Consecinţele recunoaşterii autenticităţii plăcuţelor pot merge până la afirmare valorii intrinseci a neamului românesc. Ori noi trebuie să rămânem doar fraierii Europei! Şi dacă Peleşul a fost ridicat pe aurul din plăcuţe, e cam disccutabilă revendicarea de către regele Mihăiţă. Vai, ce de valuri cu plăcuţele aste! Vindeţi-le pe sub mână băieţi, să ne întoarcem liniştiţi la telenovele şi minunata flacără violet!

  Apreciază

  1. Posezi o vedere de ansamblu bună. Păcat că sunt prea puțini cei care privesc viața și istoria neamului nostru în modul în care o faci tu… restul se încăpățânează să o privească panoramic cu faimoșii ochelari de cal. Referitor la vânzările despre care vorbești, totul s-a făcut cu bună știință și la vedere că doar aveau o scuză și anume faptul că ei le consideră niște falsuri ordinare pe care întreaga lume le-a studiat și le-a autentificat ca fiind veridice. Nu știu când va veni acea zi în care ne vom trezi… dar îmi doresc să se întâmple curând!… ar fi un lucru minunat!

   Apreciază

 3. un get spune:

  Este exact ca in povestea cu tarnul care vede o girafa si spune ca acest animal nu exista. Cred ca este o conspiratie la nivel mondial. Nimeni nu are interes sa atraga atentia asupra acestor teritorii. Ne-am obisnuit sa credem ca prima scriere este din Sumer, deci placutele de la Tartaria-Mures nu exista. Probabil ca si acum multi istorici ,,seriosi,, cunosc adevarul. De ce nu il proclama? Este un mister pentru mine si totodata o jignire.

  Apreciază

 4. Mda… intr-adevar trist ca s-a intamplat asa ceva… alte state nu stiu cum sa-ti pretuiasca mai bine istoria, iar noi nu stim cum sa o comercializam mai repede…

  Apreciază

  1. Bogdan Epureanu
   În toate muzeele din Europa poți găsi exponate care au fost vândute ori furate de la noi, tezaurul este la ruși iar noi ne învățăm copiii istoria altui neam… o istorie fabricată pe genunchi de către niște nimeni cu ifose de istorici.

   Apreciază

 5. yogoshima spune:

  Am gasit un comentariu de catre un veteran care cunoaste bine ce lipseste la ora actuala in Romania.

  Apreciază

 6. Jessica Jones spune:

  Hi. I quickly studied your current report and believe the advice you have found here is excellent also it would have been a pity not to let you know. Best wishes, Samuel

  Apreciază

 7. Bravo Cosmin ! Postarea ta este „pe linie” cu eforturile noastre de a trezi din amorţire istoricii şi lingviştii tineri, neideologizaţi, care nu s-au „împotmolit” în lucrări „academice” inspirate de … alţii ! „Mişcarea Dacia”, printre ai cărei aderenţi avem plăcerea să te avem, nu militează numai pentru rescrierea Istoriei Neamului, ci şi a dicţionarelor unde limba noastră este considerată o „adunătură de cuvinte din vecini”, când de fapt este RĂDĂCINĂ A TUTUROR LIMBILOR EURO-ASIATICE. Totodată, avem între Obiective şi întoarcerea la vechea denumire a Spaţiului Carpato-Dunăreano -Pontic de … DACIA. Nu avem pretenţia că suntem toţi daci în România şi Basarabia, dar mărturii că acest teritoriu se chema aşa avem din abundanţă şi nimeni nu ne poate împiedica în acest demers !

  Apreciază

 8. Any posting is definitely the particular most up to date with this laudable issue. I really coordinate along with your results but will thirstily anticipate visit your getting close to improvements.

  Apreciază

 9. matei7 spune:

  Romaniei ii lisesc romanii! Sint doar o minoritate de 5-7% intr-o mare de patrioti vestici, care nu stiu pe ce lume sint. Nimeni nu vrea sa vada ca ungaria a anexat deja Transilvania si ca statul roman este condus de gasti transilvanene, care au ca scop doar deturnarea tuturor fondurilor spre aceasta regiune, in detrimentul celorlalte si destructurarea statului roman. Nimeni nu intreaba de ce se duc toti banii in Transilvania, care nu mai ajung prin Moldova si Muntenia? Odata cu marirea decalajului, se va produce ruperea tarii dupa modelul deja aplicat in cazul Choslovaciei si Yugoslaviei. Planul si metoda apartin nemtilor, cei pe care romanii noi ii idolatrizeaza dintr-o lipsa totala de minte!
  Nimeni nu spune nimic! Romanii, in inconstienta lor traditionala, viseaza cai verzi pe pereti cu E.U. si se agita cu rusii, cind vestul si aliatii lor dintotdeauna, ungurii, distrug Romania fara opozitie, de data asta definitiv.
  Atitudinea patriotilor vestici, fata de orice inseamna Romania, este dusmanoasa, iar acest lucru nu se intimpla de ieri sau de astazi, ci de zeci de ani. Singura lor valoare este banul si tot ce-i intereseaza este parvenirea, propasirea materiala, ca atit stiu cei scosi din sate, la gramada, dupa 45, ca acestia sint „romanii” de astazi, autorii dezastrului in care ne complacem. Nu ma mira ce s-a intimpla cu acest tezaur, despre care stiu, inca de la sfirsitul anilor 60, exact cum s-au petrecut lucrurile pe vremea regelui antiroman, cu nume nemtesc.

  https://www.dantanasa.ro/ungaria-a-anexat-transilvania-cu-banii-cj-harghita-si-primariei-joseni-fidesz-si-udmr-alaturi-de-tabara-extremistilor-maghiari/

  https://www.bursa.ro/sub-ochii-semideschisi-ai-guvernului-de-la-bucuresti-cabinetul-viktor-orban-investeste-masiv-in-transilvania-89081839

  E la mintea cocosului ca nu se investeste in ceva care nu-ai apartine, dar aici nu este cazul, iar pina la desfintarea Romaniei nu mai sint decit citiva ani. Romanii noi, in sublima lor inteligenta si intelepciune, isi aleg minoritari transilvaneni in cele mai importante posturi, sint batjocoriti de acestia, dar continua sa insiste in aceasta prostie, sperind, in mod absurd, sa ajunga s-o duca „bine”! Nu exista un asemenea popor, nicaieri in lume!

  https://atlatszo.ro/ro/napi-politika/hirek/finantare-maghiara-record-pentru-mass-media-din-transilvania-firmele-sunt-nenumarate-ceata-i-permanenta/?lang=ro

  https://m.activenews.ro/stiri-social/Avram-Fitiu-In-ultimii-2000-de-ani-Europa-nu-a-mai-cunoscut-un-popor-care-sa-si-vanda-o-treime-din-pamant-pe-timp-de-pace-precum-romanii-155318

  Daca mai vrem o tara cred ca avem altceva de facut! Daca nu, asta este si nu cred ca mai are rost sa discutam de tezaure si mai stiu eu ce, cind romanii s-au hotarit sa renunte la existenta lor intr-un stat roman.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.