Medgidia îmbracata în straie de zapada – fotografii 2012


Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru mai multe detalii despre orașul Medgidia vă rog să intrați aici: Istoric Medgidia.

Iată ce au mai scris prietenii mei din blogosferă:

Adela OneteAlioșaAndreihappydayAlexandrescu DanielaCristi PetreCristianGabriela Elenag1b2i3Gabriela SavitskyIoan UscaÎntre vis și realitate 2MetamorfozeMadi și OnuNea CostacheTheodora0303.

30 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. mihaic3001 spune:

    Sunt tare reuşite fotografiile !
    Bravo !

    Apreciază

    1. @Mihaic3001
      Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu.
      Îâi doresc o zi minunată!

      Apreciază

  2. Aliosa spune:

    @ Cosmin,
    Bună dimineața !
    Fiecare anotimp are farmecul său dar,IARNA, nu-i deloc mai prejos ca VARA !
    Frumoase imagini !
    Multe din locațiile fotografiate îmi aduc aminte de timpurile când,
    îmi aduceam contribuția la LOGISTICA construirii arterei navigabile, CANALUL DUNĂRE – MAREA NEAGRĂ !
    Atunci, de ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE, ARMATA era IUBITĂ și RESPECTATĂ de POPOR și CONDUCEREA ȚĂRII ,chiar dacă trăiam cu toții în SOCIALISMUL cu față umană, hulit în 1989 dar pe buzele românilor acum din cauza mizeriei în care trăiesc și a umilințelor la care sunt supuși zi de zi de președintele țării , PDL și actuala putere toți românii , ajunși acum în pragul disperării și pentru care, de 11 zile protestează zi de zi în Piața Universității și-n multe alte localități din ȚARĂ !
    Astăzi, DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE ( 24/01/1859 ), ARMATA este DEZBINATĂ de politic ( mărturie va fi atitudinea pensionarilor militari la IAȘI , FOCȘANI și BUCUREȘTI și ,nu numai,vis-a-vis de președintele țării și putere în comparație cu atitudinea militarilor activi care, conform STATUTULUI , nu au voie să facă politică ) !
    Cazul de aseară al CURAJOSULUI locotenent ALEXANDRU GHEOARGHE este unul de EXCEPȚIE chiar dacă este susținut moral și de alți militari ACTIVI dar, din umbră ,de teama consecințelor nefaste ce le-ar putea avea familiile lor în comparație cu tânărul „ răzvrătit moral ” și fără grija familiei, NECĂSĂTORIT fiind !!!
    Anul trecut la IAȘI Băsescu a fost huiduit și de SCMD și de POPOR !
    La FOCȘANI însă, datorită contribuției exclusive a doamnei senator PLĂCINTĂ…care , în afară de faptul că era din PDL, avea și un oarecare interes familial ( își avea fiul Andrei sub cercetare penală pentru niște fapte pentru care alții, făceau ani grei de închisoare………iar acum, „ băiatul mamei ” este cercetat…..în stare de libertate…..),Băsescu a avut parte de o primire ca pe timpul lui CEAUȘESCU ( covor roșu, flori, elevii de la cele trei licee din oraș scoși îmbrăcați în uniforme distincte ca la ABSOLVIREA FACULTĂȚII etc etc , urale și multe, multe APLAUZE …. ) !
    Ce va fi oare anul acesta la IAȘI și la FOCȘANI ? Vom trăi și vom vedea ( auzi ) !!!
    Am impresia că de la IAȘI marinarul va zbura cu elicopterul direct la Cotroceni….
    Mulțumesc pentru pingback și like !
    Cu ocazia aniversării a 153 de ani de la UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE,
    LA MULȚI ANI ROMÂNIA !
    LA MULȚI ANI ROMÂNI!
    Ieșiți cu toții în stradă pentru a CÎNTA HORA UNIRII !!!
    Cu stimă și respect deosebit,
    Alioșa pontonierul, pensionar militar .

    Apreciază

    1. @Alioșa
      De câte ori vii pe site-ul meu aduci un aer de bucurie prin trăirile intense și prin vii aduceri aminte. Mă onorează tot ce ai scris aici. Referitor la tânărul ofițer de care ai amintit… sincer, cred cu tărie că actul lui de bravură îi va aduce numai necazuri pe viitor chiar dacă sper să nu se întâmple așa.
      Cu prietenie,
      Cosmin Ștefănescu

      Apreciază

      1. Aliosa spune:

        @ COSMIN,
        Bună dimineața !
        Remarca ta vis-a-vis de „ actul de bravură” al tânărului locotenent,
        mă liniștește și-mi face dovada că, mai avem și români care ,trec prin filtrul MINȚII nu al INIMII fapta ofițerului incompatibilă cu statutul să de CADRU MILITAR ACTIV care va fi sancționată conform art.33 și 85 din același statut .
        Dacă intri din nou și, chiar te rog frumos, pe
        http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/22/
        și vei citi ultimele comentarii legat de acest subiect, vei afla și părerea altora dar și RĂSPUNSUL meu !
        Ai perfectă dreptate :„ actul de bravură îi va aduce numai necazuri… ” și, completez eu, nu pe viitor ci chiar acum ( e posibil chiar să fie trecut în rezervă și cum a semnat un angajament de timp cu MApN, să plătească școlarizarea…. ) ca să-i sperie și pe mai tinerii lui colegi să facă ce-a făcut el .
        Iar de la acele dialoguri virtuale contradictorii , te invit să zăbovești pentru o clipă și pe
        http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/01/25/
        să comentăm împreună ce-i scris acolo….
        Te aștept cu rescpet !
        Cu prietenie,
        Alioșa.
        PS !
        Câmpia DELIORMANULUI este acoperită de aseară de un strat gros de zăpadă iar IARNA face ravagii și pe la noi !

        Apreciază

        1. @Alioșa
          Oamenii sunt tot mai supărați pentru umilințele pe care trebuie să le accepte zi de zi… acesta este motivul pentru care sunt peste tot pe străzi, fără să le pese de capriciile vremii. Eu sper că totul se va schimba în bine. Pentru ca lucrurile să o ia pe o pantă a înțelegerii consider că cel mai nimerit ar fi ca acea clică de nemernici de la Cotroceni să țină cont de cererile participanților la miting și să își ia tălpășița. Dar asta este speranța mea să vedem mai departe cum vor decurge lucrurile.
          Cu prietenie,
          Cosmin Ștefănescu

          Apreciază

  3. mirela spune:

    frumoase poze. FELICITARI

    Apreciază

    1. @Mirela
      Mulțumesc frumos, pentru apreciere!

      Apreciază

  4. cristipetre spune:

    Măăăi, Cosmine, ce texte ai … „Medgidia în straie de zăpadă”!

    Io aş fi titrat „Medgidia cu jegul şi gropile acoperite de zăpadă”, dar, mă rog, diferenţă de gusturi şi opinii …

    Gustul dipotă n-are, vorba lui Pann!

    Apreciază

    1. @Cristi Petre
      Salut!… În primul rând, orașul nu mai are găurile despre care vorbești, iar unde mai exista câte una a fost acoperită de zăpadă… doar pentru o zi… Este foarte adevărat că nu se poate compară cu Bruxelles, dar… este acasă…
      O seară minunată!

      Apreciază

  5. radu minijini spune:

    ai surprins frumusetea unui anotimp intr-un oras asa lipsit de frumusete cu strazi pline de cabluri peste cabluri…
    Intradevar s-au acoperit majoritatea gropilor dar asta e ROMANIA… o mana repara si 3 strica…

    Apreciază

    1. @Radu Minijini
      Frumusețea o putem descoperi oriunde… este suficient să deschidem ochii și vom fi izbiți de frumusețea de pe plaiurile mioritice.
      Vor veni și alte vremuri când românii se vor apuca să repare totul în astă țară minunată.
      Cu prietenie,
      Cosmin Ștefănescu

      Apreciază

      1. as vrea daca se poate sa dati poze cu casa de cultura medgidia din 1993 pentru aici a facut nunta o verisoara de amea apropiata . iar an 2012 casa de cultura din medgidia este sediul unui post de radio si al unei televiziuni locale de genul cum este tv neptun in constanta . [ numele meu este titi cristian george si locuiesc de 30 de ani in orasul constanta

        Apreciază

        1. medgidia este satul meu natal dar ma nascusem la spitalul municipal din aceasta localitate unde am si copilarit de fapt iar din 1982 ne am mutat in judetul constanta unde domiciliem pina an prezent. cum spuneam aici facuse o ruda de a mea apropiata nunta armineasca era intro zi de toamna al anului 1993 verisoara mea a facut nunta la casa de cultura medgidia care acuma este sediul unui post de radio local si a unei televiziuni care se numeste alpha media medgidia .

          Apreciază

          1. Titi Cristian George
            Mă bucur pentru vizită și comentariu.
            Vă mai aștept

            Apreciază

        2. Titi Cristian George
          Promit să pun cât mai curând posibil fotografii cu Casa de Cultură „Lucian Grigorescu”. Nu o să postez fotografii din anul 1993 pentru că nu dețin așa ceva în arhiva personală. Pe acest site nu postez decât fotografii executate de mine în decursul timpului.
          Vă doresc o zi minunată!

          Apreciază

  6. Lambrini Evanghelu spune:

    Cristi Petre
    Bună seara!… În primul rând nu trebuie să uităm niciodată de unde am plecat cu sau fara gauri, jeg etc. De cele mai multe ori acest lucru este irelevant și în al doilea rând dacă îți plac țările monotone și lipsite de suflet… este doar problema ta sau mai bine spus o MARE diferență de gusturi și opinii. Consider că nu știi să apreciezi sau nu știi ce vrei… Mai bine cu gropi, jeg sau cum mai catalogezi orașelul de unde provii (se pare că ți-e rușine de locul de unde ai plecat / de unde se trage obârșia neamului tău) decât fără suflet și monoton… doar pentru bani…

    Apreciază

    1. @Lambrini Evanghelu
      Bună seara!
      Mă bucur nespus de mult când descopăr că unii prieteni de-ai mei nu uită de unde au plecat și apreciază frumosul acestei așezări fără să critice prea mult. Dar sunt câte unii care când trec granița uită de tot și toate… este alegerea fiecărui om…
      Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu!

      Apreciază

    2. cristipetre spune:

      @Lambrini Evanghelu

      a) Nu ştiu de unde aţi tras concluzia că ne putem tutui, că doar nu ne cunoaştem de la brânză. Asta ca observaţie preliminară.
      b) De asemenea, nu înţeleg de unde aţi dedus că am uitat de unde am plecat. Vă rog să îmi permiteţi o glumă, afirmând că astfel de traume se uită greu.
      c) Dacă nu ştiu ce vreau sau nu ştiu să apreciez valorile urbei mele natale, nu înţeleg de ce trebuie să mă judecaţi atât de aspru – doar discuţia este despre gusturi. Sau de unde credeţi că aveţi autoritatea de a mă judeca, dar asta este o altă poveste.
      d) „… doar pentru bani …”. Nu serios, de unde ştiţi dvs. de ce mă aflu eu unde sunt, care îmi sunt motivaţiile? Habar n-aveţi! La fel, de unde aţi dedus că mi-e ruşine de locul de unde mă trag? Faptul că văd – sau îmi amintesc – de gropile şi jegul de pe străzi nu înseamnă că îmi este ruşine de propria-mi obârşie, aici vă daţi dvs. cu presupusul, fără temei. Vorba americanilor despre dat cu presupusul, „to ASSUME is to make an ASS from U and ME.”

      În România nu prea deţinem arta dialogului, a pluralităţii de opinii, a discernământului între patriotismul autentic şi cel ostentativ, de tarabă. Orice critică, inclusiv una întemeiată, la adresa „ţărişoarei”, „gliei strămoşeşti” este act de trădare naţională din partea veneticilor vânduţi „doar pentru bani” străinilor. Astfel de atitudini de „români verzi” nu se acoperă cu nici o zăpadă …

      Apreciază

  7. Frumoase poze! Doar iarna poti vedea zapada alba, imaculata cum se asterne pe case, pomi, prin parcuri! Mi se pare un anotimp frumos, albul ne duce cu gandul la puritate si asta ar trebui sa ne dea de gandit, poate e cazul sa ne mai curatam si sufetele de veninul care ne macina zi de zi… 🙂
    O zi plina de albul pur iti doresc!

    Apreciază

    1. @Închiriere sistem karaoke
      În aste vremuri grele doar puritatea zăpezii ne poate trezi din somnul în care ne-au adâncit mai-marii neamului românesc și mass-media.
      Mulțumesc pentru vizită și comentariu.
      O zi minunată, îți doresc!

      Apreciază

  8. Cristiana Uzuna spune:

    Ce bucurie mi-ai facut cu aceste imagini, nici nu iti poti inchipui!!! Multumesc!!!

    Apreciază

    1. @Cristiana Uzună
      Mă bucură nespus de mult entuziasmul tău!… Asta am intenționat, postând aceste fotografii să îi fac mai fericiți pe oameni și pentru o clipă măcar, să uite presiunea acestor zile…
      Cu multă plăcere!

      Apreciază

  9. cammely spune:

    http://cammely.wordpress.com/2012/01/27/vis-crez-sau-destin/
    Faine imagini, ca mereu, asa cum ne-ai obisnuit deja.
    Un final de saptamana frumos sa ai!

    Apreciază

    1. @Cammely
      Sunt fericit că toți cei care au trecut pe aici și au comentat, au fost entuziasmați de această nouă postare.
      Mulțumesc frumos!… Mulțumesc asemenea!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.