10 gânduri despre „La inceput a fost… – Sange balcanic (139) poem”

 1. BUNA COSMINE !
  POEMUL ESTE UN MESAJ CATRE OAMENI .
  SA FIM MAI ATENTI IN RELATIILE INTERUMANE !
  UNEORI UN CUVANT TRANSMIS CUIVA , POATE SA UCIDA . . .
  DE ASEMENEA GANDURILE SI FRAMANTARILE NOASTRE INTERIOARE , POT SA TE DISTRUGA . SA TE MACINE SUFLETESTE .
  TRAIM TIMPURI GRELE . DIN PACATE OAMENII SUNT IMPREVIZIBILI , CA SI VREMEA .
  IAR CATEODATA APARENTELE POT FI INSELATOARE .
  SA CREZI PE MOMENT , CA PERSOANA IUBITA , TINE CU ADEVARAT LA TINE .
  CA POTI , SA PUI BAZA , IAR LA UN MOMENT DAT , SA CONSTATI , CA AI IUBIT SI CREZUT INTR – O HIMERA . . .
  SENTIMENTELE , GANDURILE CHIAR SI CUVINTELE , POT FI IN ANUMITE CAZURI INSELATOARE CA O FATA – MORGANA , CARE APARE SI DISPARE . . .
  SA REALIZEZI CA PERSOANA IN CARE AI PUS TOATA INCREDEREA TE-A DECEPTIONAT SI TRADAT PRIN CUVINTE SI GESTURI MESCHINE .
  NIMIC DIN TOT CE AI SPERAT , SI CREZUT NU A FOST PALPABIL SI DOVEDIT.
  TOTUL A FOST O PIESA DE TEATRU IN CARE NOI , OAMENII SUNTEM DOAR SIMPLII SPECTATORI . . .
  C ‘ EST LA VIE . . .
  TOATE URARILE MELE DE BINE , COSMINE @ @ @ !

 2. Ce bine ca avem cuvintele, care ne ajuta sa exprimam ceea ce simtim… Pacat ca avem cuvinte care pot exprima si durerea, suferinta, dezamagirea… Pacat ca exista si astfel de sentimente… Si cel mai pacat e ca aceste sentimente crude ni le pot oferi doar cei la care tinem, cei pe care ii admiram…

 3. Cuget placut de cateva zile asupra acestei poezii si imi voi lasa la aceasta ora tarzie lacrimile,sau mai bine sa le numesc picaturile sufletului sa umple aceste modeste randuri…indiferent de izvorul din care se zamislesc,din locuri umbrite sau inundate de raze ce topeste „suvoiul nesfarsit de dureri”….si le voi da putere sa prinda aripi sa ajunga la voi,cei care ati poposit inaintea mea,la tine suflet de poet ce transformi cu vraja ta secreta cuvantul ce lacrimeaza intr-un scris diafan. Cu totii ne dorim cuvinte care sa ne duca in lumea unde soarele nu apune niciodata,unde lumina strapunge intunericul,teama,in care timpul parca nici nu mai exista. Asemeni sentimentelor ce ridica si coboara,sunt si cuvintele ce capata nuantele si paloarea sufletului,cuvinte ce mangaie,cuvinte ce ranesc,cuvinte ce iarta,cuvinte ce te fac sa visezi si sa pici pe neasteptate. Viata trebuie traita cu toate sentimentele ei de altfel la sfarsitul drumului nu vom putea spune ca am trait-o cu adevarat insa din toate cuvintele ce le primim si le oferim in aceasta lunga calatorie…sa le alegem doar pe cele bune,pe cele ce ne fac puternici,pe cele ce ne indeamna sa mergem mai departe,caci un cuvant bun asezat pe rana poate avea efecte nebanuite. Chiar si un simplu cuvant devine magic cand e daruit din noblete si sinceritate,si fara urma de ezitare sa il marturisim,sa il lasam sa curga,sa vindece si de ce nu chiar sa creeze din cea mai marunta urma de durere,cernuta prin sensibilitate si puritate,poezia ce tocmai am cugetat-o. Felicitari Cosmin pentru aceasta poezie deosebita dar mai ales pentru puterea ta creatoare ce transforma negativitatea in arta,si tin sa iti spun ca ma regasesc placut in acest efect poetic.

  Sa lasam sufletul sa „sangereze” de cuvinte insetate de parfumul vietii,ce dezvelesc stralucirea unui zambet,sa dam cuvintelor aripi!

  1. Atodiresei Alice
   Frumoase cuvinte, simple, inspirate din inima ta candida care se infioara la tot ce este frumos, care raspunde numai la stimuli de iubire si de frumos. Nu stiu ce sa mai adaug… am senzatia ca daca o sa scriu mai mult voi strica melanjul de visare si iubire pe care l-ai asternut diafan in comentariul adresat poemului meu.
   O zi minunata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s