Lei jegăriți – Sânge balcanic (125) poem


Dumnezeu este vedetă

Vaticanul a refuzat

să i se graveze numele

pe Broadway

din motive pur dogmatice

pe la noi nu vine

că suntem săraci

şi conduşi de nişte raci

leii de la grădina zoologică

sunt în libertate

pe străzi, în metrou, la cazino

jigăriţi şi trişti

prin buzunarele noastre

sunt pesimişti

tiparniţele noastre

scot din burtă

lei bolnavi, apatici

care de-abia mai dau din coadă

zeţarii de la tipografie

sunt scârbiţi şi prea sătui

astfel s-a născut şi a crescut

leul rahitic

fără vlagă.

Și acești prieteni sunt nemulțumiți de de leii jegăriți: Adele; MetamorfozeAstra Română; Alexandrescu Daniela; Alioșa; Ana Usca; Bogdan EpureanuBlogul blondei deștepte; Ioan Usca; Ioan Sorin UscaCristi Petre;  Cristian Dima; Culian;  Elisa grădina mea de vis; Gabriela ElenaGabriela Savitski; BaricadaBlogul cu mobilăCati Lupașcu; George Valah; Link pingRăzvanrc; Michaela Blog; Theodora 0303; Grădina visatăAndrei Mogan; Andrei Happy Day; Arici de mare; Între vis și realitate 2; Blogul lui moșu; Simion Cristian;  OrfivȘi la vară caldUn om fericit; World of Solitaire

20 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Nemulţumiţi, Cosmin? Este o exprimare prea elegantă pentru ce simt faţă de suntem obligaţi să trăim. Şi mi-e teamă că suntem conduşi de nişte draci. Si din cauza asta, până şi lui Dumnezeu îi este greu să înţeleagă.

    Apreciază

    1. Bună Adele!
      Se pare că nu ai somn. Ai perfectă dreptate… trăim în vremuri tulburi în care excrocii hotărăsc ce este bun pentru noi… vedem zilnic în mass-media cum ei se dedau la acte reprobabile și cum se folosesc în interes personal din banii publici după care vine băiatul cu privirea bifocală și ne zâmbește sardonic… de îți îngheață sângele în vine și ne spune: portofelele la control…

      Apreciază

  2. Mesajul poeziei imi place, realizarea asemenea, insa legatura dintre prima si a doua parte mi se pare putin fortata…

    Apreciază

    1. Salut Bogdan Epureanu!
      Am să încerc să o mai cosmetizez.
      Numai bine!

      Apreciază

  3. George Valah spune:

    Leii jigariti, disperati si inspaimantati de propria lor foame… pot ca in nebunia si halucinatia lor sa… MANANCE!

    Apreciază

    1. George Valah
      Să sperăm că nu vom fi mâncați și noi… de voracitatea vremurilor în care trăim.

      Apreciază

      1. George Valah spune:

        De aia am spus… „nebunia”…

        Apreciază

        1. George Valah
          Răspunsul se află în noi… singura soluție pentru ca lucrurile să fie altfel este ca noi să ne schimbăm…

          Apreciază

    2. MIKA spune:

      Nu pot,ci sigur asta fac ,mananca putin cate putin din oameni lasandu-i cu sechele.

      Apreciază

      1. Mika
        Avem toți sechele ale unor dureri fără margini a unor năzuințe care nu se mai concretizează… sper că lucrurile vor intra pe un alt făgaș… aștept cu nerăbdare acea zi.

        Apreciază

  4. Daniela spune:

    Leul nostru a fost mai mereu rahitic şi fără vlagă. Se spune că „the best things in your life are free”, aşa că , lăsând la o parte manipularea exercitată asupra noastră prin care se urmăreşte scăderea moralului populaţiei şi inducerea depresiei colective, trebuie găsite soluţii simple pentru a ne colora viaţa în culorii vii.
    Fericirea o găsim în lucruri simple, aşa că oricum nu ne trebuie mulţi lei, ci doar cei care ne pot asigura produsele de bază.
    O zi superbă!

    Apreciază

    1. Daniela
      Este firește și acesta un mod de abordare…
      O zi minunată!

      Apreciază

  5. ALIOSA spune:

    Bună dimineata ,Cosmin !
    Odată,leii nostri erau mândri foc si-si fluturau coada stufoasă mai mult in sus decât in jos. De vreo 18 luni incoace de când ciuma portocalie a intrat printre ei, s-au jigărit tare rău si-acuma sunt in moarte clinică. Nu mai au nici o putere iar românul suferă din ce in ce mai mult mai ales că, incurajat de mărirea salariilor si pensiilor prin anul 2008 ( lucru lăudabil- mărirea, că avea justificare ), s-au inghesuit la cele bănci comerciale să imprumute bani pentru lucruri mai mult pentru fală decât pentru necesitate si acum, loviti sub centură de măsurile antisociale luate de guvernul Băsescu-PDL, s-au trezit că nu mai au din ce să ramburseze rata si dobânda . Si, vai de ei si mama lor ( sunt peste 4,5 milioane de români care au imprumutat de la bănci ) si acum fluieră a pagubă căci băncile, ii vor executa silit .
    Leul nostru jigărit e in moarte clinică si numai un miracol il mai poate aduce pe linia de plutire dacă nu, suntem condamnati să suferim si să sperăm că ,măcar prin 2012 când ,românului o să-i vină la cap mintea cea de pe urmă , leul nostru se va redresa si scăpa de ciuma portocalie.

    Apreciază

    1. Alioșa
      Eu sunt apolitic… băiatul cu zâmbetul fals/ stereotip, bifocal îmi este și mie antipatic… nu privesc lucrurile după culori pentru că eu consider că toate partidele sunt o apă și-un pământ. Acest lucru se poate vedea în decursul mai multor ani, mai precis de la așa-zisa revoluție încoace, când toții foștii comuniști și-au lepădat blana și-au devenit băieții cu ochi albaștri care ne-au dus an după an pe calea pierzaniei

      Apreciază

  6. yogoshima spune:

    Dan Puric preda un curs de filozofie la studenti care descrie foarete bine situatia actuala a poporului Roman.

    Apreciază

    1. Yogoshima
      Aceasta este o imagine de ansamblu… lucrurile sunt de o profunzime pe care nici chiar Dan Puric nu o poate explora… claritatea situațiilor care macină România este adânc întipărită în fiecare dintre noi, restul este… demagogie ieftină. M-am amuzat copios cu această secvență în care profesorul desenează romburi, cercuri, dreptunghiuri etc iar tabla aceea nu îmi amintește decât de orele de geometrie.

      Apreciază

  7. yogoshima spune:

    Frati Bogdanoff Igor si Grichka cei mai mari savanti la ora actuala in Europa au spus caci tota materia este bazata pe calcul matematic.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.