Și totuși se învârte – Sânge balcanic (124) poem


cineva

ne îndrugă minciuni

promisiuni

căci are microfonul

are dreptul

şi zâmbetul larg

destinul cu aceste lipitori

nu este crud

doar cu noi

ce are a face

noi ne prefacem

că-i credem

ei îşi continuă tirada

e un ciclu ciudat

un circuit închis

de fapt

un scurt-circuit

şi totuşi pământul se învârte.

Și ei s-au săturat de ascultat minciuni: World of solitaire; Link-ping; Șilavarăcald; Grădina visată;   Ana UscaCaiusAdeleGabi123;  Supravieţuitor;  Deea;  CristiaDimaVania;  Elisa; Alioșa; MichaelasCristia LisandruTheodoraTeo;  Simion; Cati LupașcuEufrosin.

23 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. g1b2i3 spune:

    Nici macar nu ma prefac ca-i cred.
    Nu-i cred si o spun in speranta ca ei aud.

    Apreciază

    1. g1b2i3
      Sper să te audă… apoi să încerce să ne audă și pe noi, restul de 21.600.000 de români.

      Apreciază

  2. Daniela spune:

    Este vorba cumva de politicieni?

    Apreciază

    1. Daniela
      Ași, de unde?… nici pomeneală!…
      Firește că despre excroci este vorba.
      O seară minunată!

      Apreciază

  3. yogoshima spune:

    Ca sa se auda si sa fie intalesa, mesajele de catre cei majoritari, trebuie difuzate mesajele celor mai buni Romani patriotici, care doresc sa fie schimbari radicale in tara.

    Apreciază

    1. Yogoshima
      Așa să ne audă, Dumnezeu!

      Apreciază

  4. Aliosa spune:

    @ Bună ziua Cosmin !
    Din păcate sunt prea putini „ Dan Puric ” in România dezbinată de securisti, informatori si ipocriti .
    La timpul său, Dan Puric impărtea clasa in două tabere imitându-l pe Ceausescu, la timpul meu , spuneam bancuri despre Ceausecu seara, după melodiosul semnal de stingere dat de trompetistul subunitătii de deservire intrebându-i pe colegii ce stăteau s-adoarmă, ce-nsemna palma mâinii drepte miscată in plan vertical in fata fetei de la stânga la dreapta si-apoi impreunarea celor două palme deasupra capului si miscarea lor inainte si inapoi ,de către conducătorul nostru iubit după fiecare cuvântare la care, ca si-n zilele de azi, lingusitorii, ligăii ,profitorii si oportunistii stăteau mereu in fată aplaudând frenetic ( ca si azi de fapt ) până ce palmele lor butucănoase se inroseau ca ardeiul iute toamna . Cum intrebarea rămăsese fără răspuns, le-am dezlegat misterul tot eu spunându-le triumfător : cinci lei si-o mână de porumb la ziua muncă după care, in dormitorul cu peste 25 de paturi s-a făcut liniste auzindu-se mult mai târziu doar sforăitul celor cu polipi sau deviatii de sept. A doua zi chiar inainte de raportul de diminată am fost chemat si mustruluit puternic de către sefii mei care mi-au dat de inteles că drumul meu spre PCR in Scoala Militară era complet inchis. Turnătorul ( informatorul ) subunitătii isi făcuse rapid datoria iar mie imi pierise complet pofta de bancuri , poftă pe care nici acum nu o mai am . Revin la interviul lui Dan Puric si-ti mărturisesc că l-am ascultat pentru prima dată si pentru asta iti multumesc.

    Apreciază

    1. Alioșa
      Bună seara!
      Îmi cer mii de scuze pentru întârzirea cu care am răspuns mesajului. Mă bucur nespus de mult pentru vizita pe blog și pentru comentariu. Am simțit intrând pe blogul dumneavoastră sclipirea unui om bun îndrăgostit de frumos și de cuvântul spus ori scris. Mă bucur deasemeni și pentru că ați urmărit cu viu interes filmulețul cu Dan Puric și sper că lumea se va schimba în bine și oamenii de valoare or să răzbată spre vârfurile piramidelor politice și vor face această țară minunată pe care ne-au lăsat-o bunii noștri traco-geto-dacii să fie iar înfloritoare.
      Așa să ne ajute, Dumnezeu!

      Apreciază

  5. Doina Popescu spune:

    Bună Cosmin! Ei îşi fac averi pentru următoarele 5 generaţii şi noi ne facem sânge rău…

    Apreciază

    1. Doina Popescu
      Așa este. Sunt vremuri tulburi și ne conduc spre vremuri și mai tulburi, o șleahtă de excroci. Poate într-o bună zi vom avea parte de altfel de conducători.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.