Efemeride – Sânge balcanic (116) poem


îmi cumpăr vise electromecanice

mai investesc nişte sfanţi

acum trece turma de elefanţi

au chei la maşini luxoase

nou nouţe

şi eu posed vise electrocasnice drăguţe

îmi ghiorţăie maţele

că n-am primit ajutoare

umanitare

dar mâine se prognozează soare

şi mai zâmbesc o dată

rătăcindu-mă între vis şi realitate

jucându-mă cu

iluziile strânse toate

în holda de începuturi noi

de necazuri şi nevoi

vă voi înveseli cu verva-mi chioară

şi ce urmează o să vă doară

efemeridele într-o zi zboară

se nasc şi mor

tulburător.

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Adrian spune:

    Este greu de conceput ca avansul tecnologic a fost tot timpul militar pina dupa al doilea razboi mondial.Bogatiile au fost facute prin razboaie cotropind vecini apropiati sa-u cei mai departati, furindule femeile copii,bogatiile minerale ect.,uciging toata forta tinara.Banca a fost creata acum 2000 de ani de zile in scopul de a controla toata activitatea economica umana pe pamint.Avind suces bancile au devenit foarte bogate in aur ,minerare ect. controlind viata umana zi de zi.Pentru banci razboiul a fost cel mai mare mijloc de a se inbogati rapid si au facut tot ce se poate sa provoace razboie.Milioanele de persoane omorite in primul si al doilea razboi mondial a fost provocate cu acest scop bineintales.Dupa al doilea razboi mondial datorita faptului armelor distrugatoare masiva sa creat un alt mijloc de dominare economica.Creind necesitati de producere si vinzari abuzive.Fericirea nu se gaseste in cit ai adunat averi concept Capitalist destrugator care a fost dezvoltata in SUA si transportata in toata lumea prin propaganda cinematografica.
    Acest concept a intoxicat toata lumea pe pamint si este greu sa-ti dai seama caci acest virus trebuie combatut cu cultura si inteligenta.Fericirea este sa fi echilibrat financiar si sa dispui de cunostinte sa le spui cine esti ca un idivid uman.Un exercitiu foarte greu de realizat di cauza celor care domina nu au vointa sa schimbe sistemul dinpotriva sa te mentina in iluzie caci ai posibilitati sa devi ca ei bogati si dominatori fara scrupule.Aceasta contrazictie a creat sisteme sociale care au distrus si omorit fiinte inteligente in secolul 20.Tranzitia naturala de a fi uman si respectos de toti cei care te incojoara se face in timp si necesita multa educatie de la cel mai mic pina la cel mai mare din familie si pe plan colectif national si mondial.Speranta este si trebuie hranita la toti cei care au nevoie sa participe la acest eveniment de anvergura mondial.

    Apreciază

  2. O intrebare daca se poate… de curiozitate… care crezi ca este targetul poeziilor tale? Pentru ca parerea mea e ca ti-l restrangi foarte multe – uite de exemplu sunt dispus sa pariez ca 90% din romani nu cunosc acest termen – „efemeride”.

    Apreciază

    1. Bogdan Epureanu
      Nu am nici cea mai vagă idee despre targetul poemelor mele. Cu siguranță nu sunt prea mulți cei care cunosc termenul… asta este!

      Apreciază

  3. Viata asta este prea trecatoare si infecta , si nu merita sa punen la suflet totul .
    MIHAI EMINESCU SPUNE : , , NU SPERA SI NU AI TEAMA / CE VAL CA VALUL TRECE ! ‘ ‘
    FI OPTIMIST SI INCREZATOR IN PUTERILE TALE !

    Apreciază

    1. Alexandra Vasilescu
      Sunt perfect de acord… trebuie să încercăm să extragem frumosul și binele din chintesența vieții.

      Apreciază

  4. adriandinlumeanoua spune:

    Sint de acord sa incercam sa fie extras frumosul si binele din chintesentia vietii si divulgata la un larg public care are nevoie sa stie.Nenorocirea poporului Romanesc este caci nu are nici o pauza, sta in chin si jale tot timul.Ar trebui sa se creieze o lozinca nationala ;Deajuns nu avem nevoie de chin si jale.Ma uit pe Canalul lui Dan Puric prin YouTube care transmite mesaje din Romania si care confirma aceasta jale Romaneasca.

    Apreciază

    1. Adrian
      Asa stau lucrurile pe la noi. Eu sper ca ne vom schimba in bine.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.