Beijing AN2 – Sânge balcanic (111) poem


urcaţi scări

căţăraţi-vă pe piramide

pe măsură ce urcaţi

creşte influenţa

şi puterea

cresc şi partidele politice

oamenii

sunt fericiţi dar faliţi

că au pensii mici

şi salarii şi mai mici

de aceea

nu mai consumă salam de soia

nu mai mănâncă deloc

la noi în România e bine

e cald, e frumos şi câteodată sănătate

ceaiul de la ora cinci

ni-l bem din oră-n oră

e un panaceu universal

ţine loc de salam

şi ne scapă şi de gripă

Beijing AN2.

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. O descriere foarte buna a perioadei prin care trecem… parca totusi mi se pare putin fortat finalul, dupa ce ai vorbit constant in metafore mi se pare ca ceva se rupe cand vii cu „AN2” care suna atat de tehnic…

  … just my 2 cents …

  Apreciază

  1. Bogdan Epureanu
   Mulțumesc pentru aprecieri cât despre final sunt perfect de acord cu ce ai afirmat tu… când am scris poemul, era mare tam-tam în mass-media cu gripa Beijing AN2… mi s-a părut o abureală lipsită de sens cum au mai apărut și altele mult mai târziu… gripa porcină, gripa aviară, cabalină, bovină, botină etc.. astfel i-am luat peste picior pe cei care se chinuie de câțiva ani să ne spele interiorul calotei craniene cu mesaje subliminale.

   Apreciază

 2. Da, din pacate viata romanului va include doza de ceai la toate orele zilei. In loc de orice. Poezia este minunata! Numai bine, Cosmin.

  Apreciază

  1. Alexandrescu Daniela
   Cu părere de rău sunt nevoit să susțin tot ce ai scris… așa s-a dorit… au început cu ceva ani în urmă să ne spele mintea cu mesaje subliminale… începem să ne transformăm în ce își doresc ei…
   O zi minunată!

   Apreciază

 3. Adrian spune:

  Nenorocirea cu acest virus care au speriat o lumea intreaga, este primul test facut pe nivelul mondial.In Canada a fost vaccinati o majoritate din populatie, inebuniti sa nu moara.In Europa sa spus de catre o Comisie Europeana ca a fost exagerate informatile.S-au facut multi bani vinzind vaccinurile in lumea intreaga.Adevarul este ca laboratoarele care fac studi si produc vaccinuri anuale ,sint interesati direct sa vinda si sa faca speculatie.In Sua cele mai mari laboratoare sint private si guvernul le da de munca sa produca virusi puternici sa omoare o lume intreaga daca este nevoie.Asa caci aceste virusi sar putea sa se produca in laboratoare ,ca sa controleze lumea cumparind in fiecare an vaccinuri.O afacere de miliarde de euro in fiecare an si nu sint interesati sa-si piarda afacerile cind te gindesti ca poti sa mori cumperi vaccinul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.