mi-am încropit
dintr-un tezaur de sărăcie
o dioramă
şi mă hlizesc la ea
precum geniul nebun
calul troian a sucombat
la porţile neconstruite
iar eu încep să mă reculeg
şi să mă adun.



RECOMAND: Ioan Usca; Cati Lupașcu; Gabriela Savitsky; Roxana Iordache; Theodora 0303; Link Ping; Gabriela Elena; Teo Negură; Consiliul Național al Blogosferei; Cristian Dima; Atitudini; World of Solitaire; Dispecer blogosferă; Michaelas Blog; g1b2i3; Mircea Rusnac; Ragnarslife; Ana Usca; Noapte bună copii; George Valah; Orry; Între vis și realitate 2; Joy; Cristian Lisandru; Adrian Voicu; Mihaela Man; Rusu Gigi; Miss Boobs; Baricada; Mariusnpr; Anavero; Yoana 200; Simion Cristian; Flavius Obeadă; Griska.
Scuze ca scriu aici…interesat/a de un schimb de link ?
Merci fain 🙂
http://melculatomic.wordpress.com
ApreciazăApreciază
@Mecul atomic
Salut!
Te-am adăugat la blogroll. O zi minunată!
ApreciazăApreciază
servus…
frumos gandul regasirii sub florile de tei… ce altceva poate ramine?
toate cele bune!
ApreciazăApreciază
@Flavius Obeada
Frumoase cuvinte, sincere inspirate venite dintr-o inima pura, îndragostita de frumos.
O zi minunata!
ApreciazăApreciază
un tezaur valoros…mi-a plăcut în special abordarea legată de calul troian,care te infiltrează direct în rădăcinile tezaurului…
cu respect,
M.F.
ApreciazăApreciază
@Maria Farîma
Frumos tezaurul dar… l-au carat alții… încerc sa spun lucrurilor pe nume. Ma bucur ca ai revenit.
Cu bucuria re-întâlnirii unui suflet cald, sensibil care iubește izvorul cuvântului spus ori scris…
ApreciazăApreciază
foarte frumos!
ApreciazăApreciază
@Irina Ioana Popescu
Mă bucur că ai mai trecut pe aici. Mulțumesc frumos!
ApreciazăApreciază
Salutare domnule Cosmin Stefanescu!
frumos poem. sintagma cu: tezaur de saracie, imi aduce aminte de invatatura lui Stainhardt, care spune ca Dumnezeu vrea ca noi sa dam din ceea ce nu avem, din nimicul nostru material, dar din preaplinul spiritual. O remarca, totusi: sintagma: geniu nebun, e pleonasm; orice geniu, e iremediabil si nebun; fara ca reciproca sa fie neaparat valabila.
Revin in curand cu materiale pentru revista. De altfel, puteti sa luati orice articol de pe blogul meu, daca vi se pare interesant si valoros.
Blogul meu: http://bineativenitinrai.blogspot.com
ApreciazăApreciază
@Romeo Aurelian Ilie
Bună ziua!
Trebuie să învătăm să dăruim, pentru a fi cât mai aproape de Dumnezeu. Doar în acest fel simțim că avem un rost în viață… restul este deșertăciune!
O zi plină, de harul lui Dumnezeu!
ApreciazăApreciază
Cosmin,
Eu cred ca romanii inca se mai cultiva, din ce in ce mai putin si din ce in ce mai putini,e drept, dar totusi o fac.Drama este ca acest lucru a devenit o rusine, ca urinatul in public si ne cultivam in tacere, cu draperiile trase si sub anonimat. Sa nu ne pierdem insa speranta ca vom revenii la adevaratele valori , mai devreme sau mai tarziu.I
mi place grozav blogul tau, esti in blogroll la gradina visata.
Alexandra
ApreciazăApreciază
@Alexandra
Lumea este în schimbare… de când lumea… păcat că nu se schimbă în bine. Sper și eu că într-o bună zi românii se vor trezi și își vor aminti că se trag din neamul care a scris pentru prima dată în lume (vezi tăblițele de la Tărtăria fostă Cioara) aproximativ 4500 a.C… poate ne vom aminti că ne tragem din Pelasgia care a fost să zicem primul imperiu… ori poate ne vom aminti de eroii neamului nostru Burebista , Decebal, Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș etc. Dă-ne Doamne, un Vlad Țepeș!… să scape România de toți hoții care sug seva poporului nostru și care ne distrug sistematic.
Dă-ne Doamne, un Vlad Țepeș!…
Să îți surâdă azi florile și soarele!
ApreciazăApreciază
Cosmin,
Super blogul, super initiativa ta. Daca ar fi fost mai multi oameni care sa doreasca sa iasa din mlastina aceasta de mizerie umana, indusa de catre cei care ne conduc ne-am fi gasit de mult binemeritatul loc in lume. Revolutia din 1989, de fapt o regie de spoliere a tarii ne-a adus o pseudo-libertate. Pentru aceasta din urma, mare parte din avutia tarii a incaput pe maini straine. De la o datorie externa de 2-3 miliarde am sarit in 20 de ani la peste 100 miliarde euro.
Se pare ca mai bine decat noi nu ne poate distruge nimeni.
Frumoase si profunde versurile tale. Sper sa reuseasca sa ajunga si la cei care si-au dedicat viata, altor scopuri, evident antinationale. Acestia nu se mai inchina la D-zeu ci la ban, la ceva material care este vremelnic!
ApreciazăApreciază
Suntem loviți de un tsunami de probleme, parcă venite dintr-o altă dimensiune, să ne secătuiască de vlagă, să ne distrugă sistematic, esența neamului nostru… acești oameni de nimic care ne conduc în direcții doar de ei știute… în hăul minții lor bolnave, în abisul intereselor meschine care îi animă. Tezaurul lor, este sărăcia noastră. Astfel suntem precum niște marionete în jocurile lor, în lipsa lor de scrupule. Se încearcă în această țărișoară pângărită de mii de ani de o mulțime de scursori un nou joc al noilor scursori… Sunt păpușarii acestei nații care vor oaia perfectă, o marionetă, fără voință ori gândire… sper că nu le va reuși…
Mulțumesc pentru cuvintele calde!
O seară minunată!
ApreciazăApreciază
Am ajuns sa ne mandrim doar cu…”un tezaur de sărăcie”. 😦
Trist si adevarat.
Ce incarcat de floare este teiul fotografiat de tine, Cosmin! 🙂
ApreciazăApreciază
@Gabriela Elena
Atâta timp cât mai avem sufletul curat, bogăție sufletească, spiritul curat și credință în bunul Dumnezeu, suntem cu mult mai bogați decât cei care adună atât de îndîrjiți deșertăciune. Să le lăsăm lor aceste oportunități de îmbogățire iar noi să ne bucurăm în sărăcie de tezaurul din sufletul nostru. Mă bucur că îți plac teii înfloriți.
O seară minunată plină de prea-plinul sufletului tău.
ApreciazăApreciază