Zilele trecute, mai precis pe data de 1 mai, după ce am terminat cu grătarul și berea, împreună cu prietenii mei am hotărât să mergem la cetatea de la Adamclisi… aceasta era pe drumul nostru de întoarcere către Medgidia. Am rămas plăcut surprins cât de bine este conservată… după aproximativ 2000 de ani.
Trecerea inexorabilă a timpului și-a pus pecetea, dar cu toate acestea cetatea stă încă semeață privind spre trecut, prezent și viitor. M-au încercat o mulțime de senzații privind aceste ruine, dar cea care domina era cea de mândrie. Sunt mândru că sunt stră-stră-stră… nepotul traco-geto-dacilor și romanilor care au putut în acele vremuri să ridice asemenea monumente. Sunt mândru că aici în zona carpato-danubiano-pontică s-a scris pentru prima dată în lume – aproximativ 5500 de ani a.Chr., atestat prin artefactele – tăblițele de la Tărtăria, descoperite de Nicolae Vlassa în anul 1961 la Tărtăria – Săliște (fostă Cioara- între Alba Iulia și Orăștie). Am de ce să fiu mândru și îndrăgostit de România… sper că este valabil pentru toți cei care se simt români… stră-stră-stră… nepoți ai dacilor
Această prezentare necesită JavaScript.
Eu colindând prin Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (29)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (7)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (5)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (4)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (37)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (31)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (30)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (26)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (25)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (20)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (18)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (17)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (16)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (15)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (14)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (13)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (12)
Cetatea de la Adamclisi Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (10)
Cetatea de la Adamclisi – Zidurile cetății – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (2)
Cetatea de la Adamclisi – Ziduri în interiorul cetății – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (22)
Cetatea de la Adamclisi – ruine – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (28)
Cetatea de la Adamclisi – ruine – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (27)
Cetatea de la adamclisi – Prietenii mei par niste piese de sah – Foto Cosmin Stefanescu – Nokia N96 (2)
Cetatea de la adamclisi – Prietenii mei par niste piese de sah – Foto Cosmin Stefanescu – Nokia N96
Cetatea de la Adamclisi – Prietenii mei – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (21)
Cetatea de la Adamclisi – Panou informativ – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (9)
Cetatea de la Adamclisi – Panou de informare – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (32)
Cetatea de la Adamclisi – O șopârlă – unul dintre puținii locuitori ai cetății – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (8)
Cetatea de la Adamclisi – O încăpere din incinta cetății – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (6)
Cetatea de la Adamclisi – Intrarea principală în cetate – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (3)
Cetatea de la Adamclisi – Intrare în cetate – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010
Cetatea de la Adamclisi – Flori albastre – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (23)
Cetatea de la Adamclisi – Șanț adânc… probabil pentru apă – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (19)
Cetatea de la Adamclisi – Drum și canal de scurgere – Aceștia sunt pritenii mei – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (24)
Cetatea de la Adamclisi – Basilica Forensis în interior – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (33)
Cetatea de la Adamclisi – Basilica Forensis – Foto: Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (35)
Cetatea de la Adamclisi – Basilica Forensis – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (36)
Cetatea de la Adamclisi – Basilica Forensis – Foto Cosmin Stefanescu 1 MAI 2010 (34)
Adamclisi Cetate 1 mai 2010- Colaj executat in picasa
@Carmen
Bună seara!
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Nu este o lecție de istorie… de lecțiile de istorie se ocupă profesorii de la facultate… CA SĂ LE FALSIFICE, firește… eu am dorit să arăt tuturor românilor ce țară frumoasă avem, ce vestigii istorice remarcabile posedă această țară și cât de vitregiți suntem în a ne cunoaște adevărata istorie. Aștept cu nerăbdare ziua în care se va vorbi cu mândrie despre neamul nostru… acea zi în care îl vom aprecia just pe Decebal și nu vom mai sărbători Cucerirea Daciei (cum s-a întâmplat în anul 2006 la București) de către ”frații noștri” romani plecați prin așa-numitul proces de roire la furat/jefuit prin Asia, Europa după care când finanțele imperiului erau în declin au venit la matcă și au făcut un război fraticid în zonele aurifere (aproximativ 14% din Dacia).
@Florin
Foarte adevărat. Am cunoștință că unele din artefacte au fost folosite de către localnici pentru a-și consolida/ridica/construi casele. Cred că am să pornesc la vânătoare de artefacte prin curțile oamenilor, firește am să fac acest lucru împreună cu voi… prietenii mei.
O seară bună!
buna ziua prietene stiu ca tu esti un nostalgic dar din pacate trebue sa te trezesti la realitate unde traesti ? in trecut pe sub pamint? nu vezi oare ca aceste aspecte nu intereseaza chiar pe nimeni ? intereseaza pe ion din adamclisi de istorie ????? hai sa fim seriosi el stie ca trebue sa-si faca casa si atit la ce sa mai dea bani pe piatra sau altele cind sunt acolo din belsug !!!!!!!!! si moca !!!!! hai sa fim realisti si sa ne trezim la realitate mai ales ca ne cunoastem ffff bine evremea sa revii in prezent
cinste tie prietene,esti un patriot…adevarat cum putini mai sunt in tara asta.Fac drumuri dese la Adamclisi (socrii mei locuiesc acolo),de fiecare data ma incearca aceiasi emotie pentru tot ce inseamna aceasta localitate plina de istorie.Stiu,multi vor spune ca sunt un sentimental dar,iubesc tot ce e romanesc fara a fi nationalist.Pacat ca nu se face lobby pentru tot ce se gaseste acolo…
Petrache Florian
Avem o tara minunata incarcata de esente milenare si de vestigii istorice din vremuri de mult apuse. Ma bucur mult ca ai intrat pe blogul meu si ai descoperit fotografiile de la Adamclisi… daca vei mai cauta vei descoperi deasemeni fotografii de la Sarmizegetusa Regia si din multe alte locuri incarcate de istorie. In momentul de fata in afara de http://www.dacia.org nimeni altcineva nu este interesat sa promoveze istoria si vestigiile acestui neam. Pacat!… asta este crunta realitate. Te mai astept cand mai ai timp si buna placere.
O zi minunata!
„Am rămas plăcut surprins cât de bine este conservată… după aproximativ 2000 de ani.” spui tu…. Asa este dar uiti sa amintesti ca ruinele au fost aduse la acest stadiu de conservare prin eforturile indelungate, de reface, a generatiei mele ( sau ca sa fiu in ton cu „intelectuali democrati” actuali, „de catre criminalii si incultii de comunisti care au distrus fiinta nationala” ). Eh .. daca ar fi fost conservate de actualii ministrii ai culturii….realizezi ce „frumoase” ar fi fost. Este intradevar imbucurator ca postezi astfel de ganduri si sincer te felicit pentru asta. Deasemeni pentru unele dintre fotografiile postate, care ajuta pe cei dornici de cunoastere sa acceseze mai usor informatia. Sper ca nu te vor supara cele doua remarci pe care am sa le fac la final: 1# Nu mai incadra in fotografie si umbra ta (sau macar nu mai posta), coboara nivelul deontologic al prezentarii. 2# Sa facem un exercitiu de imaginatie: incepand de maine se vor imbulzi romanii si strainii sa vada aceste ruine. Vor fi sute de mii zilnic. Si toti se vor fotografia stand cocotati pe ziduri. Ce zici in cat timp vor disparea vestigiile care asa cum spuneai chiar tu au infruntat aproape 2000 de ani ? Nu sant de acord cu localnicii care distrug artefactele istorice pentru diverse utilizari casnice, dar macar acele bucati au sansa sa poata fi recuperate de urmasii nostri. Insa pulberea ramasa in urma „alpinismului” teibilist …. niciodata. De altfel cum poti calca in picioare ceva ce spui ca respecti ?????
Cu respect !
Fiica mea, eleva in clasa a sasea, va face o excursie cu clasa la Adamclisi impreuna cu profesorul de istorie sambata viitoare si site-ul dvs. a ajutat-o foarte mult sa intre deja in atmosfera. Excursia respectiva e o raritate in scoala unde excursiile si/sau taberele nu se mai fac decat in strainatate…
Monica Pepine
Sunt fericit că munca mea se dovedește a fi utilă. Sunt sigur că fiica dumneavoastră o să fie tare fericită să vadă aceste meleaguri de istorie. Cred sincer că o să fie mult mai bine când profesorii noștri se vor orienta să facă incursiuni/excursii cu elevii în multitudinea de locuri încărcate de istorie din țara noastră. Apreciez faptul că mai sunt și profesori care îndrumă elevii către muzee/situ arheologice.
Mă bucur că apreciați acest site și vă mai aștept cu proxima ocazie.
Vă doresc o zi minunată!
O adevarata lectie de istorie si arheologie. Plus minunatele informatii turistice! Felicitari pentru frumosul reportaj!
ApreciazăApreciază
@Carmen
Bună seara!
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Nu este o lecție de istorie… de lecțiile de istorie se ocupă profesorii de la facultate… CA SĂ LE FALSIFICE, firește… eu am dorit să arăt tuturor românilor ce țară frumoasă avem, ce vestigii istorice remarcabile posedă această țară și cât de vitregiți suntem în a ne cunoaște adevărata istorie. Aștept cu nerăbdare ziua în care se va vorbi cu mândrie despre neamul nostru… acea zi în care îl vom aprecia just pe Decebal și nu vom mai sărbători Cucerirea Daciei (cum s-a întâmplat în anul 2006 la București) de către ”frații noștri” romani plecați prin așa-numitul proces de roire la furat/jefuit prin Asia, Europa după care când finanțele imperiului erau în declin au venit la matcă și au făcut un război fraticid în zonele aurifere (aproximativ 14% din Dacia).
ApreciazăApreciază
ar trebui sa faci cateva poze si prin satele de pe langa cetate . ai gasi acolo restul cetatii . sunt sigur .
ApreciazăApreciază
@Florin
Foarte adevărat. Am cunoștință că unele din artefacte au fost folosite de către localnici pentru a-și consolida/ridica/construi casele. Cred că am să pornesc la vânătoare de artefacte prin curțile oamenilor, firește am să fac acest lucru împreună cu voi… prietenii mei.
O seară bună!
ApreciazăApreciază
@Gabriela
Mulțumesc pentru ping!
ApreciazăApreciază
buna ziua prietene stiu ca tu esti un nostalgic dar din pacate trebue sa te trezesti la realitate unde traesti ? in trecut pe sub pamint? nu vezi oare ca aceste aspecte nu intereseaza chiar pe nimeni ? intereseaza pe ion din adamclisi de istorie ????? hai sa fim seriosi el stie ca trebue sa-si faca casa si atit la ce sa mai dea bani pe piatra sau altele cind sunt acolo din belsug !!!!!!!!! si moca !!!!! hai sa fim realisti si sa ne trezim la realitate mai ales ca ne cunoastem ffff bine evremea sa revii in prezent
ApreciazăApreciază
Micu Sabin
Sunt în prezent… nu îmi place lumea în care trăiesc… această lume condusă și distrusă sistematic de oameni de nimic.
ApreciazăApreciază
cinste tie prietene,esti un patriot…adevarat cum putini mai sunt in tara asta.Fac drumuri dese la Adamclisi (socrii mei locuiesc acolo),de fiecare data ma incearca aceiasi emotie pentru tot ce inseamna aceasta localitate plina de istorie.Stiu,multi vor spune ca sunt un sentimental dar,iubesc tot ce e romanesc fara a fi nationalist.Pacat ca nu se face lobby pentru tot ce se gaseste acolo…
ApreciazăApreciază
Petrache Florian
Avem o tara minunata incarcata de esente milenare si de vestigii istorice din vremuri de mult apuse. Ma bucur mult ca ai intrat pe blogul meu si ai descoperit fotografiile de la Adamclisi… daca vei mai cauta vei descoperi deasemeni fotografii de la Sarmizegetusa Regia si din multe alte locuri incarcate de istorie. In momentul de fata in afara de http://www.dacia.org nimeni altcineva nu este interesat sa promoveze istoria si vestigiile acestui neam. Pacat!… asta este crunta realitate. Te mai astept cand mai ai timp si buna placere.
O zi minunata!
ApreciazăApreciază
„Am rămas plăcut surprins cât de bine este conservată… după aproximativ 2000 de ani.” spui tu…. Asa este dar uiti sa amintesti ca ruinele au fost aduse la acest stadiu de conservare prin eforturile indelungate, de reface, a generatiei mele ( sau ca sa fiu in ton cu „intelectuali democrati” actuali, „de catre criminalii si incultii de comunisti care au distrus fiinta nationala” ). Eh .. daca ar fi fost conservate de actualii ministrii ai culturii….realizezi ce „frumoase” ar fi fost. Este intradevar imbucurator ca postezi astfel de ganduri si sincer te felicit pentru asta. Deasemeni pentru unele dintre fotografiile postate, care ajuta pe cei dornici de cunoastere sa acceseze mai usor informatia. Sper ca nu te vor supara cele doua remarci pe care am sa le fac la final: 1# Nu mai incadra in fotografie si umbra ta (sau macar nu mai posta), coboara nivelul deontologic al prezentarii. 2# Sa facem un exercitiu de imaginatie: incepand de maine se vor imbulzi romanii si strainii sa vada aceste ruine. Vor fi sute de mii zilnic. Si toti se vor fotografia stand cocotati pe ziduri. Ce zici in cat timp vor disparea vestigiile care asa cum spuneai chiar tu au infruntat aproape 2000 de ani ? Nu sant de acord cu localnicii care distrug artefactele istorice pentru diverse utilizari casnice, dar macar acele bucati au sansa sa poata fi recuperate de urmasii nostri. Insa pulberea ramasa in urma „alpinismului” teibilist …. niciodata. De altfel cum poti calca in picioare ceva ce spui ca respecti ?????
Cu respect !
ApreciazăApreciază
Zidurile din blocuri de piatra cioplite la perfectie,necesita o munca enorma si o cunoastere exceptionala pentru acele timpuri.
ApreciazăApreciază
Haide Si tu Si ajuta la PROMOVAREA ROMANIEI! INCEARCA http://www.valueromania.ro
ApreciazăApreciază
Buna ziua !
Fiica mea, eleva in clasa a sasea, va face o excursie cu clasa la Adamclisi impreuna cu profesorul de istorie sambata viitoare si site-ul dvs. a ajutat-o foarte mult sa intre deja in atmosfera. Excursia respectiva e o raritate in scoala unde excursiile si/sau taberele nu se mai fac decat in strainatate…
Va multumesc.
ApreciazăApreciază
Monica Pepine
Sunt fericit că munca mea se dovedește a fi utilă. Sunt sigur că fiica dumneavoastră o să fie tare fericită să vadă aceste meleaguri de istorie. Cred sincer că o să fie mult mai bine când profesorii noștri se vor orienta să facă incursiuni/excursii cu elevii în multitudinea de locuri încărcate de istorie din țara noastră. Apreciez faptul că mai sunt și profesori care îndrumă elevii către muzee/situ arheologice.
Mă bucur că apreciați acest site și vă mai aștept cu proxima ocazie.
Vă doresc o zi minunată!
ApreciazăApreciază