Labirint apocaliptic – Capitolul (11)


de Cosmin ȘTEFĂNESCU

În ultimii ani, populaţia Terrei era foarte agitată ca urmare a războaielor din Europa şi Africa, a cataclismelor vulcanice, iar ştiinţa în ultima vreme evoluase numai în defavoarea omului şi a mediului. Şefii şi conducătorii acestei planete afişează o bogăţie ostentativă şi se complac în depravare şi lux exorbitant. Cei mici sunt defavorizaţi şi copleşiţi de impozite, abrutizaţi de mizerie şi nedreptate. Trăiesc efectiv de pe o zi pe alta.

În lume, zguduirile nedreptăţilor duc la revolte răzleţe, răscoale şi acte de violenţă de-o cruzime greu de imaginat. Un război sfânt al creştinilor sau un djâhàd al popoarelor musulmane devine iminent – un al III-lea război mondial – deoarece necredinţa şi FORŢELE MALEFICE infiltrate peste tot în sferele cele mai înalte recurg la cele mai josnice mijloace şi fărădelegi care nu numai că nu sunt condamnate, ba, dimpotrivă, sunt folosite pentru a instaura dezordinea şi oprimarea. Zgomotul avioanelor clasa A, singurele cărora li se mai permitea survolul spaţiului aerian dar numai pentru transport călători devenea asurzitor. Aeroglisoarele şi magnetoaeroglisoarele şi navetele spaţiale deţineau supremaţia în industria aviatică, logistică, armată, transport, cât şi-n studierea Universului.

Acestea funcţionează cu ajutorul polarităţii Pământului sau cu cristale imense; mai nou, se lucra la un proiect denumit XANOCA – acesta urma să apară peste câţiva ani şi să funcţioneze propulsat de puterea gândirii umane având drept ghid şi comandă interioară în caz de avarie un creier uman conectat să fie factor decizional în astfel de cazuri şi să preia comanda automat.

Mai nou UNIVERSUL purta denumirea de Platunivers geometric de la faptul că se descoperise că universul este plat sau mai degrabă feliat în mai multe pământuri dispuse pe mai multe nivele ale dimensiunilor. Acest lucru fusese descoperit în urmă cu zeci de ani, dar demonstrat doar de cincisprezece ani; încă o demonstraţie şi o descoperire uluitoare fusese aşa-numita teorie „inflaţionistă” sau, după cum explicase un cercetător astro-fizician, platuniversul geometric este în continuă expansiune. Încă o teorie susţinută de matematicianul John Dee – cel care a creat imperiul maritim al Angliei în secolul al XVII-lea – susţinea că Pământul nu este perfect rotund. De fapt, aceasta este o structură hiperspaţială formată din o multitudine de sfere suprapuse, aliniate astfel de-a lungul  unor alte dimensiuni – aşa zisul isospaţiu. Tot el a susţinut că între aşa zise sfere ar exista porţi si suprafeţe de comunicaţie. Mult mai târziu aceste conexiuni între sfere au fost denumite de către fizicieni porţi hiperspaţiale sau efect de tunel.

Proiectul XANOCA fusese aprig disputat în toate centrele ştiinţifice şi fusese subiectul unor vii controverse la Congresul ştiinţific care avusese loc la INVENŢIA MONDIALĂ în munţii Urali, loc în care se întâlneau anual, prestigioşi cosmonauţi şi cercetători ştiinţifici prodigioși… fizicieni, matematicieni, chimiști cât și inventatori prestigioși din toate segmentele de activitate de pretudindeni.

Toate acestea erau transmise şi scrise în toată mass-media după care se schimbau concluzii destul de pesimiste despre perioada imediat premergătoare.

Cristian, Ionuţ şi ceilalţi copilaşi superinteligenţi erau perplecşi de tot ceea ce se întâmpla în jurul lor. După ce urmăriră toate acestea pe un set de holo-înregistrări, se priviră cu ochi trişti. Toţi ar fi dorit ca toate acestea să nu însemne decât un coşmar din care să se trezească speriaţi, buimaci, iar în momentul trezirii să descopere cu bucurie că toate s-au risipit precum fumul odată cu încetarea visului. Şi acestea nu reprezentau decât începutul; mai era o problemă spinoasă – aceea că viitorul lor era incert. Se culcară înfricoşaţi cu gândul la părinţii lor, care   dorindu-le o viaţă mai bună, lipsită de griji, îi încredinţaseră instituţiei MEDIA – TECKH.

VA URMA

O floare roșie superbă (foto - Cosmin Ștefănescu)
O floare roșie superbă (foto - Cosmin Ștefănescu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.