Labirint apocaliptic – Capitolul (6)


De Cosmin Ştefănescu

La MEDIA – TECKH medicii priveau monitoarele cu viu interes, absolut totul se înregistra. Observară că Walter dădea deja semne că-şi revine şi erau destul de contrariaţi de rapida schimbare. Schwartz intră şi aceştia îi arătară pe monitoare activitatea creierului şi a inimii subiectului, expunându-i părerea lor personală că Walter îşi revine surprinzător de repede. Schwartz se uită mirat la monitoare şi exclama absorbit:

– Ce de imagini?!!… ce puhoi de oameni! Oare cum poate rezista Walter? Kenedy John îi spuse lui Schwartz c-ar fi indicat să nu se grăbească cu experimentul, deoarece are un grad destul de mare de periculozitate.

– Atunci puneţi-vă de acord cu echipa de ingineri şi făceţi-l să nu mai fie periculos. Avem mare nevoie de V.I.C. De asta vă plătesc regeşte pentru că vă consider experţi şi ar fi nimerit în aceste condiții să daţi  ce-i mai bun din voi !

– Dar șefu’ încercăm tot posibilul, ştiţi …

– Nu vreau să ştiu nimic. Străduiţi-vă mai tare. Şi monitorizaţi-l în continuare, nu vreau să-l pierdem, este prea valoros pentru MEDIA – TECKH. A, a, a … era să uit … daţi telefon, căutaţi câţiva medici buni sau rezidenţi străluciţi pentru a-l monitoriza şi noaptea, să fie supravegheat 24 din 24. Sper că am fost clar, da?… . După care îi părăsi absorbit de gânduri. Cei doi medici sunară la Spitalul Municipal, îşi căutară vechi colegi şi le propuseră un salariu aproape dublu numai să vină să lucreze la un proiect de cercetare la MEDIA – TECKH ce necesita atenţie sporită şi monitorizare permanentă. Oferta era foarte tentantă, aşa că nu au fost refuzaţi, mai ales că se anunţaseră disponibilizări masive de treizeci la sută, şi nu mai aveau siguranţa postului. În aceeaşi zi se prezentară la biroul resurse umane trei medici de renume. Doi dintre ei fuseseră colegi de facultate cu John. Au fost supuşi unor teste riguroase, apoi i-au instalat în laboratorul tehnologizat mult peste ceea ce visaseră ei să găsească în acest loc.

Lucrare executată de George Dobre pentru volumul Labirint apocaliptic (in memoriam)
Lucrare executată de George Dobre pentru volumul Labirint apocaliptic (in memoriam)

John le spuse că este un proiect secret şi speră că poate conta pe discreţia lor. Medicul şef la rându-i le spuse despre V.I.C. şi încet-încet îi introduse în alambicata bază de date a complexului şi le explică orice nelămuriri. Apoi instalându-i în faţa monitoarelor, le spuse că ceea ce văd pe ecrane nu sunt altceva decât imagini şi trăiri ale unui om ieşit din comun. Un hominid, hommo universalis, primul din specia lui cu un coeficient de inteligenţă cu mult peste maxima cunoscută până în prezent. Unul dintre doctori întrebă contrariat ce înseamnă mult peste maximă în cifre.

– Peste 70% din capacitatea creierului! îi răspunse psihologul, urmărind reacţia de surprindere de pe faţa interlocutorului său.

– Nu, nu se poate, …este absurd ceea ce afirmaţi despre acest om, un geniu abia dacă ajunge să atingă … .

– Da, 25%, ştim şi noi ce scrie în cărţi. Însă cazul lui Walter Nietzche       este ceva inedit care a fost ţinut strict secret.

Uluiţi de ceea ce auzeau noii medici priveau monitoarele din ce în ce mai nedumeriţi şi mai curioşi. Medicul şef şi psihologul le explicară importanţa acestui caz, cât și problemele cu care se confrunta Walter datorită experimentului, şi nevoia unei monitorizări permanente. Acum cunoşteau pericolul prin care trecea Walter şi necesitatea imperioasă de a-l păstra perfect sănătos. Unul dintre ei zise că W.N. trebuie să fie un fel de SUPRAOM. Psihologul râse zgomotos de această remarcă, dar susţinu şi el această părere cu un fel de invidie în glas, după care îi apăru pe faţă o grimasă ca un rânjet animalic. Acestea trecură neobservate de grupul de medici care începuseră să îşi intre în drepturi.

Apăru şi Schwartz directorul executiv care, după ce trecu în revistă operaţiunea şi executarea ei, făcu cunoştinţă cu noii medici specialişti şi insistă asupra păstrării secretului în legătură cu activitatea ce urma s-o desfăşoare la MEDIA-TECKH şi cu subiectul Walter Nietzsche.

Unul dintre medici întreabă care a fost factorul care a determinat creşterea gradului de inteligenta a subiectului şi dacă s-au făcut cercetări la nivel genetic şi molecular. Medicul şef apăsă o tastă a calculatorului şi pe ecran apăru: subiect Walter Nietzsche născut pe 03-07-2045; părinţi:   Tatăl – ofiţer de carieră în armata S.U.A.; Mama – profesor de geografie; fraţi, surori – nu are; studii: fizica atomica la SORBONA şi Facultatea de studii a audiovizualului şi a artei virtuale – doctoratul luat cu 10 la vârsta de 17ani. Apoi a fost racolat de MEDIA-TECKH, părinţii aveau nivelul de inteligenţă normal şi înclinăm să credem că modificările genetice care au survenit în viaţa intrauterină au dus la formarea subiectului nostru. Interesant de urmărit a fost modificarea ce a survenit după experimentul virtual – IMAGINE CREATIVĂ, când subiectul a suferit o serie de modificări la nivel sinaptic, legăturile neuronale făcându-se rapid. În câteva luni dorim să mai facem testarea pe câţiva subiecţi pe care i-am evaluat şi au un coeficient de inteligenţă mult peste medie. Pe aceştia îi formăm la o sucursală MEDIA-TECKH din Europa. Probabil că aceştia vor fi următorii hommo universalis. Deja îl avem pe primul hominid şi-n curând vom mai forma câţiva; aceasta este o mare cucerire.

La ZODIAC 2, pe programul de actualităţi se discuta intens, problema demilitarizării planetei. La emisiune participau o mulţime de generali americani ruşi şi de alte naţionalităţi. Se jucau mult teatru şi băteau apa în piuă deliberat. Se vedea clar că era bine regizată emisiunea şi nu avea absolut nici un fel de legătură cu titlul ei, dar era un punct forte că aceasta exista. Prindea la public. Dar, la un moment dat, conversaţia luă o întorsătură neaşteptată devenind mai legată de realitate. Unul dintre generali propuse să se scoată de pe piaţă şi din armată drogul XINON, un drog semi-sintetic foarte puternic cu efect letal în timp. Acesta fusese folosit experimental pe un grup operativ care participase la războiul din Monaco în 2025. De atunci se folosea pe subiecţi în toate misiunile. Efectul lui anabolizant dădea încredere oarba în forţa proprie, şi-o putere ieşită din comun, era unul dintre cele mai puternice droguri, de-a dreptul monstruos ce făcuse multe victime printre soldaţi şi civili. După ce dezbătură îndelung problema XINON – ului, un general rus abordă în forţă problema războiului para-psihologic şi despre numărul din ce în ce mai mare de soldaţi-roboţi. Un altul, general în Marina de uscat S.U.A. îl contrazise în privinţa roboţilor spunând că nu se mai construiesc astfel de soldaţi de câţiva ani. Apoi arătă o statistică în privinţa aceasta după care adăugă: aceşti roboţi sunt foarte necesari la operaţiunile grele, mai ales pentru că nu se mai sacrifică oameni. Este de preferat totuşi să foloseşti carne de tun din metal, decât să sacrifici suflete nevinovate.

Argumentele generalului american puseră punct subiectului iar conflictul se stinse repede. Deoarece emisiunea depăşise cu mult timpul alocat, conveniră împreună cu mediatorul, un V.I.P., al problemelor fierbinţi şi stringente, că trebuie să încheie această discuţie. Le spuse că o vor relua cu altă ocazie.

Urma un spot publicitar, după care o emisiune cu titlul „Realitatea virtuală V.R. şi multimedia”. Schwartz directorul de la MEDIA – TECKH, împreună cu câţiva specialişti în V.R. au fost prezentaţi telespectatorilor. Se ştia foarte bine că această emisiune are audienţă maximă; de când V.R. se folosea în toate domeniile de activitate, lumea era nerăbdătoare să afle şi să vadă ceva nou. Iar despre MEDIA – TECKH se ştia că pregăteşte noul în realitatea virtuală. Mediatorul emisiunii îşi începu discursul:

– Domnilor, ne-am adunat să discutăm despre realitatea virtuală şi multimedia. Nu mai este un secret că instituţia MEDIA – TECKH al cărei director îl avem aici, în emisiune, se ocupă de formarea şi naşterea viitorului. Am aflat din surse neoficiale că acum lucraţi la un proiect care va revoluţiona lumea ştiinţifică…  este adevărat ?

– Da, desigur, este foarte veridic, lucrăm la un proiect foarte important, pentru lumea ştiinţifică dar şi pentru omenire.

– De peste o suta de ani se spune că realitatea virtuală este tezaurul posibilităţilor infinite. Ce ne puteţi spune despre V.R. ?

– Se ştie prea bine că V.R. este aplicată în toate domeniile de activitate de la ştiinţa medicală, dirijarea circulaţiei aeriene, platformele marine şi până la diferite domenii administrative.

– Evoluţia acestei tehnologii a fost rapidă?

– După cum bine ştiţi, cândva se foloseau de o aparatură greoaie: calculator, caşti prevăzute cu ecrane de televizoare, căşti de sunet, mănuşă sau alte sisteme cu joystick sau baghetă wando. Dar ceea ce vorbim acum e de domeniul istoriei. Istoria V.R. a parcurs multe etape până să ajungă la binecunoscuţii ochelari negri cu dimensiuni variabile, conectaţi la un ceas cu computer sau la telefonul mobil-computer.

–  După cum am amintit mai devreme instituţia dumneavoastră lucrează la un proiect ultrasecret V.R.

– Ce vă pot spune de aceasta … este o nouă etapă în V.R. care va revoluţiona ştiinţa. Aceasta se numeşte V.I.C. sau virtual imagine creativă şi are drept scop formarea unor oameni superdotaţi, stimulând cortexul cerebral.

– Nu prea înţeleg nimic, puteţi să ne daţi câteva detalii?

-Din păcate, nu pot să intru prea mult în divulgarea acestor informaţii. Proiectanţii imaginii creative, promit să scoată cam în trei sau cinci luni V.I.C.-ul în serie; în primă fază, în America, după care, în scurt timp, în Europa, Asia, etc. Deocamdată atât despre V.I.C.

-Doamnelor şi domnilor, aşteptarea dumneavoastră se apropie de sfârşit. După cum bine aţi auzit de la domnul Schwartz, proiectanţii promit şi aceste lucruri trebuie luate în seamă deoarece MEDIA – TECKH este o instituţie serioasă, care formează tineretul şi îl informează în toate modurile posibile. Aştept cu nerăbdare împreună cu toţi telespectatorii noutăţi despre V.R.

– Le veţi avea în curând.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Irina Ioana Popescu spune:

  the photos gives me ideas! like the Atlantis city / spaceship in Stargate…!

  Apreciază

  1. Şi mie îmi dau idei fotografiile de acest gen şi îmi plac filmele S.F. Mai nou au apărut câteva episoade din Stargate Universe – noua serie… au schimbat actorii, navele spaţiale etc. Mai am şi alte fotografii ale prietenului meu care s-a stins tânăr. Am să le postez în numerele următoare din Labirint apocaliptic.

   Apreciază

 2. Irina Ioana Popescu spune:

  dap, m-am uitat la episoade ( de asemenea la Sanctuarul seria a II a), merita vazut.It’s nice! este f. frumos din partea ta ca publici pozele!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.